vineri, 9 martie 2012

Chimie Perfecta

Heii!
Ok,stiu ca am intarziat cu postarea asta - deja se afla pe toate blogurile informatii despre Chimie Perfecta- dar poate,POATE unii nu au auzit inca si dau pe aici de ea.(ma indoiesc,dar na).

Baiat rau + Fata cuminte = Chimia perfecta (huh)
O poveste provocatoare şi pasională despre ce poţi descoperi când priveşti dincolo de suprafaţa lucrurilor.
CHIMIE PERFECTĂ, volumul 1 din seria omonimă de Simone Elkeles,in curand la LEDA


La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive, iar descoperirile sunt surprinzătoare.
Reputaţia impecabilă a lui Brittany e doar o aparenţă, iar statutul de băiat rău al lui Alex ascunde de fapt dorinţa lui de a renunţa la loialitatea faţă de banda din care face parte. Şi, atunci când sunt împreună, viaţa parcă are sens.
Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice – iubirea. Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă?
O carte pentru băieţi răi şi fete cuminţi, pentru băieţi buni şi fete rele, o carte pentru băieţi şi fete, care a cucerit cititorii şi blogosfera!
Comentarii celebre
„Adolescenţii care gustă poveştile de iubire vor devora cartea precum o îngheţată într-o zi călduroasă de vară.” – BCCB
„Elkeles se întrece pe sine cu această poveste de iubire născută sub o stea nenorocoasă.” – Romantic Times
„A descrie acest roman drept o poveste de iubire arzând la foc înăbuşit este prea puţin.” – SLJ
„… numeroase scene fierbinţi şi pline da savoare… care te fac să parcurgi cartea cu sufletul la gură.” – Kirkus Reviews
„Nu cunosc nicio adolescentă căreia această poveste de iubire să nu-i placă.” – Read Space
„După trei capitole, NU am mai putut lăsa cartea din mână. A o limita la scânteile dintre cele două personaje ar însemna să-i facem o mare nedreptate. M-am trezit recitind aceeaşi pagină iar şi iar, ATÂT de bună mi s-a părut. N-am mai făcut asta de la saga Amurg.” – Chasing Heroes
Toţi adolescenţii ar trebui să citească această carte pentru a explora adevărurile despre prima impresie, prima iubire, prima pierdere şi orice altă primă experienţă din viaţă. Pe tot parcursul ei, poţi discerne cu uşurinţă ceva din Fairfield în orice alt oraş, în cei doi adolescenţi confuzi, Alex şi Brittany, pe oricine altcineva, precum şi câte ceva din partea bună a acestor lucruri în toată această istorie ce spulberă orice stereotipii şi depăşeşte orice aşteptare.” – Reading Rocks
„Lectura perfectă de luat la plajă şi una pe care o puteţi adăuga, fără urmă de îndoială, pe lista de cărţi de citit în vacanţa de vară!” – Lost Between the Pages
„Cea mai minunată poveste de dragoste despre adolescenţi pe care am citit-o vreodată.” – J Is Looking for J
„Unele părţi ale cărţii m-au făcut practic să uit că o citeam, atât de mult m-am implicat în poveştile acestea de viaţă… Dacă vă plac romanele pentru tineret şi în special cele de dragoste, acesta este cu siguranţă unul remarcabil.” – J. Kaye’s Book Blog
„E prima carte de Simone Elkeles pe care o citesc şi trebuie să recunosc c-o să le aştept cu nerăbdare pe următoarele. O recomand călduros.” – A Passion for Books
Chimie perfectă este o poveste minunat scrisă, intensă şi emoţionantă, care atinge coarda sensibilă. Cei doi îndrăgostiţi fără speranţă dărâmă barierele sociale şi rasiale dintre lumile lor, luptând pentru finalul fericit pe care îl merită din plin.” – Happily Ever After

Ce cred euuu: Ok,cartea asta chiar mi-a starnit interesul ;).Nu cred ca mai rezist pana la precomanda.O vreau,o vreau ,o vreau! :X Coperta arata dragut,dar subiectul e absolut ispititor.


post signature

9 comentarii:

Clau spunea...

asa cum ai spus si tu,si mie mi-a starnit interesul,e o carte din care ai ce invata,cel putin asa cred eu :D

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Sinceer, dupa ce am citit descrierea am inceput sa stramb din nas, spunandu-mi ca povestea e cam banala si n-are nimic original. Dar, Gosh! S-au spus atatea lucruri de bine de ea incat m-am convins sa o citesc si eu.

Marius spunea...

Whoa.Superba carte!
Sa speram ca Leda o s-o aiba in stoc cat mai curand!

mihaela spunea...

ce taree este...as vrea sa o citesc chiar acum daca s-ar putea :)) Leda asteptam cartea cat mai repede posibil :d

Alexandra Ioana spunea...

foarte tare
recenzia:x
imi placee
abiastept sa apara <3

Djkosta spunea...

Recenzia este interesanta, trebuie sa recunosc ca prima data nici nu am luat in calcul posibilitatea de a cumpara cartea dar dupa ce am citit primul fragment si dupa ce am gasit foarte multe pareri bune pe internet despre ea, m-am hotarat sa nu o cumpar si sa ii dau chiar precomanda odata cu aparitia link-ului. Din fragmentul pe care l-am citit personajele par complexe si bine inchegate, acesta fiind un mare plus al cartii, deasemenea ideea de a citi o carte in care naratiunea este la persoana I este foarte interesanta deoarece in majoritatea cartilor maratiunea este la persoana a III, tot din ce am citit cartea are si rasturnari de situatie si momente de suspans. In mare din fragmentul in romana si fragmentul in engleza pe care le-am citit cartea merita cumparata avand in vedere si faptul ca abordeaza un subiect diferit de majoritatea cartilor pentru adolescenti ce apar in ziua de azi. In concluzie eu voi cumpara cartea si va recomand si voua acelasi lucru.

Cipryan spunea...

Vai , pare destul de interanta cartea.Trebuie sa spun ca eu nu sunt tocmai un adept al cartilor romantice, insa aceasta mi-a captat atentia intr-un mod pozitiv.mi se pare foarte dragut cum de la un simplu proiect de laborator s-a ajuns la o iubire in toata regula , unde tipul trebuie sa renunte la gasca lui in favoarea noii iubite.Abia astept sa o pot precomada.

Miha:D spunea...

Oooo, cat de dragut:X:X:x Pur si simplu ador astfel de carti si pe deasupra sunt si un cadou extreordinar: sigur i-ar placea cartea si profei mele de chimie:))

dana71 spunea...

Bravo, ai o usurinta in a dezvolta "sufletul" unei carti in doar cateva fraze armonioase, chiar daca nu ai citit cartea si pentru acest lucru meriti toate laudele !
Cartea prezentata prin recenzia ta, capata valente noi, pe care citindu-le te fac sa-ti doresti sa o citesti cat mai repede...
Desi povestea la prima vedere este o "banala" idila de dragoste, prin iubirea ce se dezlantuie intre cei doi adolescenti (oare nu toate primele iubiri adevarate se consuma intre doi tineri...?), trairile si emotiile pe care le degaja lecturarea cartii, iti vor crea o stare de dependenta, fata de ceea ce exprima si nu vei lasa cartea din mana, pana nu o vei termina !
Probabil vei fi mai fericit afland ca, pana la urma cei doi indragostiti isi vor continua frumoasa poveste de dragoste, in pofida diferentelor ce la inceput pareau sa-i separe.
Asa cum am citit si am inteles din spicuirile celorlalti autori sau din recenzia ta, sunt convins ca citirea acestei carti, va aduce un crampei de bucurie si un zambet in suflet !