vineri, 30 martie 2012

Pentru prima data,Shakespeare !

Hi,readers!
Da da,ati citit bine.Shakespeare!Tocmai am terminat  de citit Imblanzirea Scorpiei si m-am gandit sa-i fac o recenzie.Unora poate nu le place Shakespeare sau stilul lui de scriere,dar mie mi-a placut al naibii de mult!Si sincer...deja am recomandat cartea la cel putin un sfert dintre prietenii mei,iar acum si voua! :D
Asa deci...sa incep :)



Ok.O carte destul de greoaie .Totusi,chinuindu-ma s-o inteleg,am decis ca merita sa urmaresc toate miscarile Katarinei si a noului sau sot. :)
Pai,vine cam asa: un nobil in toata regula are doua fete frumoase.Numai ca...una e ca un inger,si toti barbatii asteapta in fata portii dupa ea,iar cealalta e mai ceva ca o scorpie.Vorbim aici de Baptista(nobilul),Bianca si Katarina(scorpia).
Intr-o zi insa,Baptista decide ca nu vrea s-o marite pe fiica lui cea mica si cuminte,Bianca,pana cand nu s-o marita ai'lalta mai mare,Katarina-sau Ketty.
Si ce sa vezi!Ca sa ajunga la inima Biancai mai repede,cei doi pretendenti ai sai cad la o intelegere si reusesc sa se deghizeze in profesori de muzica pentru tanara si frumoasa fiica a lui Baptista.Intre timp,reusesc sa-i gaseasca un pretendent si Katarinei,care...e si el la fel de netrebnic in vorbe si fapte,la fel ca ea,dar pare a fi de un folos imens intr-un sfarsit.
Acest pretendent al Katarinei,Petruchio din Padua,tanjeste sa se`nsoare cu o femeie bogata.Si bine c-a gasit-o pe Ketty a noastra...
Vrand nevrand,Ketty e obligata sa se marite cu acest Petruchio de catre tatal ei."Luna de miere" insa...nu e chiar de miere.Inca de pe drum,Ketty pateste o gramada de lucruri care par sa nu fie la voia intamplarii.Murdaritul rochiei albe in noroi,flamanzeala,nedormitul,fara rochii scumpe,fara porunci gata ascultate...
Biata Katarina nu va mai fi ea cea de pe vremuri.Acum e la mana lui Petruchio,care se intrece pe sine insusi rezolvand problema lui Kate.
In tot acest timp,Bianca -fata din portelan,se marita pe furis cu Lucentio,al treilea pretendent al ei.Si ii pare bine! :) Pe cand...Hortensio (alt pretendent...) decide sa se`nsoare cu o vaduva si s`o uite complet pe Bianca,fata care dintr-o data nu i se mai pare atat de grozava pentru ca nu-l alesese pe el.
Finalul povestii era de asteptat.Si da,mi-a placut! 
Petruchio imblanzeste scorpia . :)
Cum? Nu va spun!Desi cred ca am scris cam prea multe mai sus ,dar whatever :)).

Daca sunt un fan Shakespeare?Categoric! :) 
Va recomand cartea asta din toata inima :D.Sper sa aveti si voi ocazia sa o cititi.Cu siguranta o gasiti si la biblioteca scolii,deci...Ce mai asteptati?:)

Noapte bunaaa!Sa visati frumos :x
post signature
 
       

7 comentarii:

Only Books spunea...

Emy, esti o zana buna, maica! Tatal meu ma bate la cap sa incep sa citesc Shakespear, doar ca.. nu stiu, mi se pare prea greu pentru varsta mea:)). Acum poate mai prind putin curaj.
>:D<

Superba recenzia, apropo!

Criss

Clau spunea...

hmm,Shakespeare,interesant.Titlul suna bine :)) parca era si o emisiune cu acelasi nume.Din ce am citit in recenzia ta,cartea este chiar frumoasa,chiar daca nu este ea fantasy dar totusi vorbim de Shakespeare.... ce sa mai :x

emy spunea...

Hehe :)).Te bat si eu la cap acum,pana vad o recenzie de la tine ! ;;).
Hai,pune-te pe citit.Merita :> :))

LoStInDr3aMs spunea...

mersii ca mi-ai reamintit!:X:X:X am vazut un serial 10 lucruri care nu imi plac la tine...am dat din intamplare de el pe animax...asa ca m-am uitat pe net si l-am gasit.bineinteles ca l-am iubit...pacat ca nu e terminat...a fost anulat;cand am cautat cateva informatii despre el am gasit ca a fost inspirat dupa cartea lui Shakespear cu Imblanzirea scorpiei...ei bine nu am stiut sigur daca sa o citesc...din cate auzisem de la altii nu prea le placea stilul lui...dar tu mi-ai deschis ochii...recenzia e bestiala!multumesc mult!cand am timp o s-o citesc si eu si o sa iti spun si parerea mea!
sper ca nu te-am plictisit cu commul meu si sper ca ne vei mai recomda carti bune ca aceasta!
p.s.:eu iti recomand serialul!poate iti place(si sa incerci si filmul desi mie personal mi-a placut mai mult serialul)

emy spunea...

Sa ma plictisesti?Deloc! Chiar iti multumesc pentru un comentariu asa lung :x :)).Stiu si eu serialul-desi nu l-am vazut,recomandarea ta mi se pare sincera si cred ca o sa-l vad!
Si eu iti recomand tie o piesa de`a lui Shakespeare :>. Sper vad data viitoare recenzia ta! :x
Te pup!

Emy.

paula spunea...

Am auzit foarte putin de Shakespeare insa recenzia ta m-a facut curioasa si chiar am cautat pe net date despre ea si creatiile ei.A inceut sa-mi placa si sper sa mai publici inca o recenzie de-a lui Shakespeare.

pokerstrategyanswers spunea...

felicitari! sa te ratacesti si prin lumea lui W Shakespeare nu-i putin lucru...ma bucur sa citesc aceasta recenzie.bravo