miercuri, 14 martie 2012

Recenzie Naluca si Naucul

Aceasta este ultima postare la care comentariul conteaza pentru concursul Libris.
Maine sau poimaine anunt castigatorul.


Uau!Cu siguranta cartea asta mi-a placut la nebunie!Cine s-ar fi asteptat sa fie asa de...atragatoare?Deci hai sa va spun si voua,ca poate sunteti curiosi de ce mi-a placut asa mult,nu?
Alona Dare,regina scolii,cu o popularitate de invidiat,este accidental calcata de autobuzul scolii plin cu tocilari.Pe bune?Asta da moarte naspa! Sii,bineinteles,fiind fantoma,nimeni nu o vede,nimeni nu o aude.Doar daca nu...stai asa,Killian poate sa o vada?!Killian?Dintre toate persoanele din lume,de ce Killian?-se gandea Alona.Dupa mai multe incercari de a se apropia de el pentru a-i cere ajutorul,Killian devine cucerit total de ea.Il cam deranjeaza insultele,dar na`,tot are picioare frumoase...Pana la urma,vazand cum atitudinea Alonei calmeaza celelalte spirite care il bantuie pe Killian - pentru ca,daca nu,mama lui avea de gand sa il trimita imediat la un ospiciu pentru nebuni! - acesta se decide sa faca un fel de negociere: ea il ajuta pe el cu celelalte spirite,iar el o ajuta sa vada lumina si sa fie libera...Dar,Alona nu mai e singura fantoma care vrea ceva de la Killian,iar pe langa celelalte spirite,mai apare si Persoana Nepotrivita-cum ii spune ea.Incercand sa-si dea seama despre necunoscuta entitate care il bantuie mai nou pe Killian,acesta o invata pe Alona cum sa nu dispara definitiv si cum sa faca sa ajunga lumina la ea cat mai repede.Mda,nu credeam ca trebuie doar sa fie draguta ca sa ajunga la asa ceva,dar whatever.Dar aici vine partea interesanta! Si anume,cei doi se indragostesc (normal...).Desi pare putin  aiurea ca Killian sa se sarute practic cu... aerul,pentru ca ceilalti nu o vad pe Alona,mi s-a parut interesant cum regina dramelor se intragosteste de un tocilar ciudat.Ah da,sa nu uit sa va spun despre cum a vazut Alona lumina .Pai a plimbat mana unei moarte pe o tablita Ouija...suuuper! ( seriously?) Ma rog,oricum a fost bestiala cartea!La sfarsit,imi parea rau ca Alona disparuse in rai (cred) de 26 de zile,dar m-am bucurat taaare mult cand am citit replicile ei in continuare! La inceput,imi parea rau de amandoi,si de Alona si de Killiam William ( asa il cheama,stiu-amuzant) ,pentru ca ea murise,iar el... el era cam invizibil prin scoala aia,si mai era si directorul ala tampit care nu-l lasa in pace (oh my God,sa am eu un director deala...).In concluzie,nota mea nu e in niciun caz mai mica decat 5+/5 ! Citit-o fratilor,meritaaa!

post signature

7 comentarii:

Unknown spunea...

wow..chiar ne-ai uimit.pare foarte foarte faina cartea:>

Clau spunea...

pfoai ce tare pare :x, calcata de autobuzul cu tocilarii =))din cate am inteles Killiam se cam asemana si el cu o fantoma,intrucat era cam invizibil prin scoala :>
Hmm se pare ca lucrurile incep sa devina mai neobisnuite odata cu aparitia si celorlalte fantome care il "bantuie",si eram sigur ca o sa se ajunga si la o poveste de dragoste intre cei doi :P
pana la urma cred ca asta a fost menirea lui Killiam,si anume sa o ajute pe Alona sa ajunga in Rai :D
M-ai facut curios de-a binelea,vreauu sa o citesc si eu :))

supper recenzie :x bravo

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Killiam William? Serios? :)) In fine, recenzia e foarte draguta si ma bucur mult ca a aparut cartea si la noi, in sfarsit <3

hellena spunea...

Ti-am citit review-ul, care m-a amuzat copios prin felul cum ai povestit cartea :)
A fost o descriere la obiect a situatiei oarecum hilare, in care ajunge un baiat obisnuit (Killian) sa se indragosteasca de regina scolii (Alona), dar de fapt de o fosta regina, deoarece intre timp ea devenise o draguta fantoma, ce-si dorea acum, sa ajunga ingeras...
Cum erau de asteptat, lucrurile se complica prin aparitia altor spirite, care vor si ele cate ceva de la baiat.
Cred ca finalul cartii dupa cum scrii tu, nu este unul cu happy end hollywoodian pentru Alona (ea nu mai invie, desi ajunge sa treca prin "lumina" catre rai - acolo unde sigur va ajunge la o alta scoala si unde poate sa devina din nou regina a frumusetii si sa intalneasca vreun Mister ingeras, cu care sa castige vreun bal anual...) si in plus se pare ca nici Killian nu va "rupe gura targului" prin scoala unde invata.
Parerea mea despre carte, este ca avem in fata ochilor o lectura "spumoasa" pentru adolescenti, o lectura de weekend care te poate binedispune, asta daca treci peste ce i se intampla la inceput lui Alona (ma refer la "chestia" aia galbena si matahaloasa plina cu tocilari, care o calca accidental...) :) Uneori viata este cruda si scurta !

emy spunea...

Haha,ai perfecta dreptate. Foarte bine argumentat ;) :*

Emy.

Alexandra. spunea...

Buna!
Interesant review, imi place felul dragut in care ai prezentat cartea. Nu am auzit pana acum de ea, dar din cate am citit acum chiar este draguta, potrivita adolescentilor si chiar ma bucur ca am descoperit-o. Cred ca ar fi o lectura relaxanta intr-o seara dupa invatat pentru scoala! :)
As vrea sa o cumpar, insa cred ca o sa astept sa vad daca apare la biblioteca municipala intai.

Oana H. spunea...

De mult tot spun ca o sa ma apuc sa citesc cartea asta,dar tot am amanato.Acum ca ti-am citit recenzia chiar o sa ma apuc in curand.Foarte faina recenzia!:)