vineri, 2 martie 2012

Saga Heechee,prima carte.

Bine v-am regasit!
Astazi voi prezenta o carte pe care am primit-o de ziua mea anul acesta.Nu am terminat inca de citit,dar va pot prezenta coperta,rezumatul si alte mici detalii.
Si anume,Poarta de Frederik Pohl.

Comentarii celebre:

Poarta a obtinut toate marile premii SF: Hugo, Nebula, Locus si John W. Campbell Memorial. Romanul este prima parte dintr-o saga care mai contine romanele Dincolo de orizontul albastru si Intalnire cu Heechee.

„Un roman ce porneste de la o premisa SF deosebit de incitanta. Statia spatiala Heechee – cunoscuta ca Poarta – este jocul suprem de ruleta. Sansele sunt minime, dar castigul este atat de fabulos, incat exista mereu jucatori dispusi sa-si incerce norocul.”  The New York Times Book Review
„O idee centrala captivanta, actiune non-stop, subtonuri de semnificatii umane […], iar autorul este un maestru!” BooksWest

„Cand un autor de statura lui Pohl spune ca Poarta este cartea cea mai buna pe care a scris-o vreodata, atunci merita o atentie speciala… n-o ratati!” Isaac Asimov’s Science Fiction Magazine

Pohl este un talent extraordinar si lumea viitorului imaginata de el este fascinanta.” Locus

 Alte detalii:
Autor:Frederik Pohl


Titlu original:Gateway


Traducere de:Mihai Dan Pavelescu


 Colectia:Nautilus SF


ISBN:978-973-143-301-1


Numar pagini:432


Numar volume:1


Format:Legat 107 x 178 mm


Gen: SF,Horror

Opinie persoanala:
Ei,din cate am citit eu pana acum,pot sa spun ca il indragesc foarte mult pe Robinette,personajul principal.Ma confund cu el si mai ales imi confund trairile mele cu ale lui.Cartea asta are si o morala,pe care mi-ar placea sa o descoperiti voi singuri,citind-o.Personajele mi s-au parut bine conturate,actiunea a fost mai mult decat perfecta,iar spatiul in care se desfasoara actiunea e perfect pentru aceasta carte.Un singur lucru care nu mi-a placut ,si anume ,nu mi-am dat seama inca daca este sau nu un studiu psihologic.Presupun ca voi afla pe parcurs.

Acum,voi ce parere aveti din cele descrise? 



Image and video hosting by TinyPic

4 comentarii:

Anonim spunea...

Poarta suna excelent!
Nu este genul meu de carte dar am auzit o gramada de lucruri bune despre ea. Comentariile celebre postate sunt un motiv destul de bun incat sa ma faca sa vreau sa o cumpar si sa o devorez cat mai curand.
Robinette suna ca un nume amuant, dar sunt sigura ca adancimea cartii se intinde mult in spatele acestuia. Daca e un studiu psihologic sau nu, sper sa aflu cat mai curand, cand voi achizitiona cartea.
Multumim pentru review!

Clau spunea...

hmm...nu stiu ce sa zic despre aceasta carte,adica...mi se pare putin plictisitoare,dupa coperta,dupa nume...habar am.Se pare ca este o carte destul de veche din cate am vazut,publicata in 1977...whoau,nu mi-a venit sa cred acest lucru,si se pare ca a fost facut si un joc video dupa aceasta poveste,deci probabil ar fi o carte interesanta,dar sincer nu as citi-o,m-ar cuprinde plictiseala numai gandindu-ma la faptul ca are peste 400 de pagini,poate ca nu sunt obisnuit sa citesc astfel de carti sau cine stie care este motivul,dar concluzia este ca mi se pare cam banala...cel putin asta e parerea mea din ce am citit pe internet despre seria aceasta xD...si despre subiectul abordat de autor...

emy spunea...

@Clau,
cartea nu se judeca dupa coperta :). Totusi,apreciez ca ti-ai dat cu parerea si nu te sfii sa o faci si in viitor.Vrem sa stim totul despre cartile acestea.

Emy.

horade spunea...

Cartea "Poarta" scrisa de Frederik Pohl, autor ce este unul dintre pionerii genului SF (alaturi de Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Robert Silverberg sau Frank Herbert) face parte din trilogia "Heechee", fiind de altfel primul volum.
In aceasta carte Pohl ne povesteste despre descoperirea unui stravechi artefact numit “Poarta”, de fapt o nava spatiala, creat de o veche civilizatie disparuta intre timp, dar si a 1000 de navete functionale, dar ramase neutilizate.
Dupa aceasta scurta introducere, naratiunea ne conduce in doua planuri, catre povestea de dragoste dintre Rob si Klara, cat si a initierii in lumea Heechee, acestea derulandu-se pe fundalul calatoriilor prin Poarta cu ajutorul acestor navete.
Cartea nu poate fi povestita doar in cateva fraze, dar merita citita, la fel ca si continuarile acesteia, astfel veti putea patrunde in lumea Heechee si intelege aceasta incitanta epopee.