joi, 19 aprilie 2012

Prezentare Oppression + interviu :)

Ce mai facetiiii ? :) Astazi o sa va prezint cartea Oppression si odata cu ea si interviul luat autoarei :) Deci sa trecem la treaba.Aveti mai jos decrierea cartii (tradusa de mine :p) si mai jos interviul.Enjoy !!!
Cartea face parte din seria <Children of the Gods> (Copiii zeilor) si este primul volum aparut,mai precis el a aparut anul acesta pe 28 februarie in strainatate.
....................................................................................

Elyse stie ce inseamna sa tii un secret .Ea tine secrete de cand se stie.Doua,mai precis.Primul,acela ca imbatraneste de 5 ori mai incet decat o persoana obisnuita,arata de 18 ani,cand defapt se apropie de 80.Al doilea secret,acela ca sangele ei are o putere misterioasa de a vindeca.Pentru Elyse,aceste lucruri nu o fac sa se simta speciala.Ii fac viata un cosmar.Dupa moartea parintilor,ea face tot ce poate sa tina acest secret cat mai ascuns.Acum,doar o singura persoana din lume mai stie despre adevarata sa varsta si abilitatea de a vindeca.Sau,cel putin asa crede ?! Elyse nu este singura care tine secrete.Sunt multi altii ca ea in toata lumea,urmasii puternicilor greci considerati zei.Ea este una dintre ei si toti ceilalti au asteptat-o sa isi faca prezenta pentru o lunga perioada de timp.Acum aflata printre ei,nu ar trebuie sa fie foarte remarcata...exceptand profetia.
Unii cred ca ea va pune capat traditiilor practicate cu violenta,care au asuprit oamenii secole la rand.Ceilalti sunt determinati sa o impiedice sa faca acest lucru.Dar...pentru Elyse,jocul de-abia incepe,si nu e dispusa sa joace dupa regulile lor.


Jessica Therrien

Bio : Jessica are 26 de ani,si-a petrecut cel mai mult din viata intr-un mic orasel din California situat la o altitudine mare,sus,in muntii Sierra Nevada.Intr-un oras cu nici 100 de locuitori,fara lumina pe strada,si fara magazine,ea avea foarte putine lucruri de facut,dar datorita influentei mamei sale (profesoara de engleza) ,Jessica incepe sa scrie.
Ea a absolvit universitatea San Diego,si acum traieste impreuna cu sotul sau intr-un orasel spaniol numit Chula Vista,unde momentan scrie cel de-al 2-lea volum al seriei <Copiii zeilor>.
....................................................................................
Interviu :

1.Ce vroiai sa te faci cand erai mica ?
Vroiam sa fiu doctor.Timp de multi ani asta era lucru pe care il spuneam tuturor:vreau sa ajung doctor.Apoi am vazut un film foarte sangeros si a trebuit sa imi schimb parerea.Nu ma simt bine cand vad sange.Este amuzant,pentru ca personajul principal din cartea mea trebuie sa se confrunte cu frica mea intr-un fel.

2.Ai un loc special unde scrii,sau o poti face oriunde ?
Scriu oriunde.Am scris mult din <Oppression> pe telefon in timp ce mergeam cu masina impreuna cu sotul meu.

3.Daca te-ai trezi intr-o dimineata si ai afla ca poti face o vraja,doar una singura,care ar fi acea si de ce ?
Aceste intrebari chiar au legatura cu cartea mea...Probabil as face o vraja anti-imbatranire sau ceva care sa ma tina sanatoasa toata viata ( ceva pentru care Elyse nu trebuie sa isi faca griji,pentru ca asa este ea )

4.Ai si alt talent in afara de a scrie ?
Sunt o persoana foarte artistica.Cant la chitara ocazional,si imi place sa fac diverse lucrui (cos gentute si fac bijuterii,acest gen de lucruri)

5.Cum ai decis sa scrii prima carte,si cine te-a inspirat sa scrii ?
M-am indragostit de genul acesta de carti,si cand nu am mai gasit altceva la fel de palpitant ca Twilight si Jocurile Foamei,am decis sa scriu propria mea carte.

6.Sa spunem ca ai un bilet spre Wonderland.Pe cine ai vrea sa intalnesti acolo,si care ar fi prima ta prioritate?
L-as lua pe sotul meu acolo.Daca prin Wonderland te referi la cum ar arata taramul magic pentru mine...atunci ar fi cam asa : m-as relaxa pe o plaje pustie si as citi toata ziua.

7.Ce sfat le poti da fanilor tai din Romania?
Niciodata nu renunta la visele tale.Niciodata !!!


Cam atat de la mine astazi :) Ce parere aveti despre carte ? dar despre raspunsurile la interviu :>? Asteptam parerile voastre :)




8 comentarii:

-D- spunea...

Pana acum nu am mai azit pe cineva care sa isi scrie paragrafe din carte pe telefon;))
Frumos.

Jessica Therrien spunea...

Thank you so much for a wonderful interview :) It was fun!!

emy spunea...

We thank you for your wonderful answers! :)
Good luck in writing plenty of books!

Unknown spunea...

Foarte dragut din partea ta ca ai tradus cartile numai pentru noi.Nu meritam:)))

Clau spunea...

ce nu fac eu pentru voi :)) cum ti se pare cartea ? :)

Only Books spunea...

Ce-mi place cum gandeste scriitoarea asta!:)

Dee.

mayabijoux spunea...

@-D-, si eu am inceput sa scriu tot pe telefon. lucrez si eu la o carte, si cand a venit inspiratia... PAC!!! ia telefonu' si da-i si scrie!!! fiind noapte, nu ma apucam sa aprind veioza de pe birou, sa orbecaiesc dupa pixuri si alte alea. se pierdea inspiratia! :D
asaaa! pai, claudiu, ce sa zic?! mai citisem de carte pe undeva, si, si atunci, ca si acum, mi-a placut! si eu mi-as dori sa imbatranesc de 5 ori mai incet :)
cat despre autoare... mai!!! ma aseman tare cu ea! (cata modestie pe capu' meu ;D) si eu mai scriu pe telefon, si eu mai fac diverse bijuterii...

Unknown spunea...

:)) Nici eu nu am mai auzit sa scrie pe telefon. Este foarte tanara si totusi are succes.