duminică, 17 iunie 2012

Jocurile Foamei 3: Revolta - Recenzie

Dua,am terminat-o intr-un sfarsit.
A fost...geniala!
Gaita Zeflemitoare isi revine in post si isi pastreaza in gand cuvintele “Pe Snow il ucid eu.”Bineinteles,eu curioasa sa vad daca il si ucide.:)
Sii,in timpul a cateva luni,dupa ce Katniss,Finnick,Beetee si altii au fost scosi din arena Jubileului Pacificarii,au fost trimisi in districtul 13,care se pare ca nu a fost distrus complet.Undeva,in subteran,exista loc si pentru ei.Cu ajutorul tehnologiei avansate pe care o au la dispozitie,au reusit sa creeze o fortareata complexa si cu multe rezistenta impotriva bombelor Capitoliului.
Katniss face tot felul de negocieri cu potentiala presedinta Coin,pentru a horati daca sa ramana sau nu Gaita Zeflemitoare.
Dupa ce hotararea este luata,cu totii incep sa-si faca probleme in legatura cu Peeta,care se afla in mainile lui Snow si care este torturat in fiecare zi datorita miscarilor “proaste” ale Gaitei Zeflemitoare,intruchiparea rebeliunii.
Katniss Intra in Comandament pentru a fi mai aproape de uciderea lui Snow.Ceilalti pornesc impreuna cu echipajul de razboi,pana in Capitoliu,pe urmele lui Peeta,Annie (iubita lui Finnick) si altii care fusesera in arena.
In lunga lupta pe viata si pe moarte din afara fortaretei Districtului 13,cei plecati reusesc sa ii aduca inapoi pe prizonierii din Capitoliu.
Mare mi-a fost mirarea cand am aflat ca Peeta nu mai e acelasi...
A suferit o operatiune de viespechestrare (parca asa se numea,ihihi),prin care e programat automat sa o ucida pe Katniss.
Cu inima zdrobita,Katniss incearca sa para ca nu ii pasa si sa se concentreze pe planul ei.Asasinarea presedintelui.
In scurt timp,reuseste sa scape de Comandament si sa plece in Capitoliu.Dar acolo ,Aparatorii Pacii , coconii cu bombe si mutantii misuna peste tot.Dintre toti soldatii cu care Katniss a plecat,s-au mai intors decat cativa.Si bietul Finnie moare inghitit de mutanti (nuuuu ! =(( ).Bietul Gale este asaltat de Aparatorii Pacii ( hai maaa,da-o-n...).
Si Katniss ucide pe altcineva din greseala (really ?! ).Ma rog,moare si presedintele Snow,dar e o alta poveste J.

Finalul:

INGROZITOR.Nu ma asteptam sa se intample asa ceva.Credeam si eu ca acum,Gaita Zeflemitoare inseamna ceva pentru toata lumea.Da’ de unde! Nici la Capitoliu nu a ajuns macar.Deci ma enerveaza,efectiv.Mmma rog,autoarea stie mai bine.Oricum,seria asta pur si simplu nu m-a lasat sa las cartile din mana.Primele 2 le-am citit non-stop.Asta am citit-o mai cu lene ,pentru ca na,e vara si e o caldura inabusitoare (hihihi).

Cartea mea preferata:
1,categoric! Mi-a transmis cele mai multe emotii si...pur si simplu am adorat-o J. Ma rog,toate au fost geniale ! Dar prima a fost the best J.

Personaje preferate
Personajul meu preferat e Katniss,ahaha,dar si Annie.La masculin,e Finnick.Dragul de el ! A murit asaaa trist L.
Oricum,au fost foarte bine construite si dialogurile au fost exceptionale.Putin cam complicate unele,dar na' :).

Stilul autoarei:
Suuper ok ! Mai mult n-am ce zice :).
So...respect si pentru Collins!





Image and video hosting by TinyPic

9 comentarii:

Unknown spunea...

In sfarsit si aceasta recenzie:X Frimoasa! TE-ai gandit acum ce o sa mai citesti?

emy spunea...

Sincer nu stiu.:)) Chiaar nu stiu. Am o gramada de citit x_x

-D- spunea...

Voi citi si eu vara aceasta seria:x

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Eu încă sunt la prima carte...

Ştefana Alexandra spunea...

Defapt e oatrecum interesant cum s-a terminat pentru că aşa se observă că, chiar şi după ce Capitoliul a fost dat jos, adică Snow, Jocurile foamei îi vor marca mereu. E foatre tare cartea, eu le-am citit în 3 zile pe toate eram obsedată să le termin O_O Mi-au plăcut toate extrem de mult şi nu ştiu dacă aş putea cu adevărat alege între cele 3, deşi sunt înclinată puţin spre prima.

emy spunea...

@Rose,hai cu cititul :-w lenesa mica [-x

@Alexandra,
stiu..Si mie imi pare bine ca s-a terminat,dar ma asteptam sa aiba un rost toata implicarea asta a ei in razboi.Adica,inafara de faptul ca s-au terminat Jocurile,nimic nou :|

Ştefana Alexandra spunea...

Păi a omorât pe ştii tu cine :)) Cum să o lase la Capitoliu? ;)) Măcar nu au închis-o ;)) Eu nu cred că s-a terminat cu adevărat toată tirania:-?

emy spunea...

Da' nu conteaza ! Era Gaita Zeflemitoare.Avea tot dreptul ,din partea mea,ihihi :)).

Ştefana Alexandra spunea...

Lucrurile nu stau chiar aşa :)) Adică în viaţa reală... Dacă cineva care te-a elibera de sub tiranie omoară pe altcineva in prorpia echipă, cum ţi se pare? Adică nu contează că e bun sau rău, ci doar că cei doi fac paret din aceiaşi echipă. Eu zic că ea a fost marcată total de Jocuri, iar faptul că a omorât-o, well ... a făcut bine, dar a trebuit să plătească un preţ, măcar a fost ea şi nu tot restul Panemului. A fost un sacrificiu, de asta ea e eroina, Gaiţa Zeflemitoare, nu pentru că a luptat într-un război sau pentru că a fost chipul revoltei.