marți, 26 iunie 2012

La taclale cu Nichole Bernier + Surpriza

What's up ?:)
Sper ca ati citit postarea anterioara.Oficial, o am pe My little Morwen by my side ! <3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Receent,am vorbit cu o autoare foarte draguta,Nichole Bernier,care a acceptat sa raspunda la un interviu,marca FR .
*yay,yay*
Totodata,mi-a spus ca imi va trimite o copie a cartii sale,The Unfinished Work of Elizabeth D.
Eu una sunt foaarte entuziasmata!
Recenzia,apoi e a voastra,dragilor ! :*
So,giveaway soon :>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1.Care era visul tau din copilarie?
Sa invat sa zbor.Nu cu avionul,ci sa fiu capabila psihic sa levitez ,sa planez peste copaci si sa merg prin apa fara sa trebuiasca sa respir.Pana acum am esuat in a-mi indeplini visul din copilarie.

2.Ai un loc special unde sa scrii,sau o poti face oriunde?
Beneficiul disciplinar de a avea 5 copii este ca pot scrie aproape oriunde,oricand,atunci cand am timp pentru mine.Locurile mele preferate sunt cafenelele si librariile,unde se afla un zgomot de fundal in care nu trebuie sa fiu implicata emotional.Dar am scris intr-o debara si in masina.As scrie chiar si in baie ,daca nu m-ar goni cineva afara.

3.Daca te trezesti intr-o dimineata si aflii ca poti face o vraja,una singura totusi,care ar fi aceea si de ce?
Stiu ca ar trebui sa raspund ca as inceta foamea in lume sau sa impun o incetare a unui razboi,dar prinsa in momentul groaznic al unei certi in familie ,mai de graba as face o vraja pentru pace in familie.

4.Ai si alt talent inafara de a scrie ?
Pot sa rezist o gadileala zdravana fara sa cad la pamant.Si fac clatite bune.

5.Cum te-ai decis sa scrii prima ta carte?Ce/cine te-a motivat sa scrii?
Intotdeauna am scris in ziare si reviste,dar dupa ce am pierdut un prieten vehi in atacurile din 11 Septembrie ,eram obsedata de gandul ca nu ma potriveam in jurnalismul traditional.Am inceput sa scriu o secventa despre o femeie care vede ultimele momente ale unui prieten de-al sau pe un avion si s-a desprins in scene si personaje numeroase.Cand m-am convins ca ar putea iesi un roman din chestia asta,am continuat sa lucrez la el luni intregi,apoi 6 ani.Acea prima secventa a devenit inceputul capitolul 3,si printre toate revizuirile si editarile ,a ramas aproape la fel.

6.Sa spunem ca ai un bilet catre Tara Minunilor.Pe cine ti-ar placea sa intalnesti acolo si care ar fi o prioritate ajunsa acolo?
Tara mea a Minunilor ar fi o insula linistita in Pacificul de Sud.Ar fi acolo un sezlong pentru mine si unul pentru Amelia Earthart si as intreba-o ce s-a intamplat.

7.Incearca sa te descrii in 2 cuvinte.
Un zamboni optimist

8.Ce sfat le poti da cititorilor tai din Romania ?
Daca simti ca vrei sa faci un lucru creativ,atunci fa-l.Nu conteaza cati oameni spun ca nu o poti face.Nu conteaza daca nu il poti vinde sau nu poti supravietui de pe urma acestuia.Gaseste lucrul care te face sa pari tu insuti,apoi asigura-te ca atasezi acel lucru in viata ta- pe langa slujba,spalatul rufelor si platitul facturilor.Menajeaza-ti activitatile si lasa toate lucrurile care nu iti sunt necesare sa dispara din viata ta.


Thanks a lot Nichole for these great answers!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cartea pe care urmeaza sa v-o ofer voua ,adica romanul ei de debut...este...

Vacanta de vara in Insula Great Rock trebuia sa fie un timp reconfortant pentru Kate,care isi pierduse prietena apropiata,Elizabeth intr-un accident neasteptat.Dar cand Kate gaseste teancul de jurnale ale lui Elizabeth,descopera ca era o persoana cu mult diferita decat sotia si mama vesela pe care Kate credea ca le cunoaste.
Portretul complicat al lui Elizabeth – educatia ei tulburatoare si drumul ei catre o casnicie si catre a fi mama- o face pe Kate sa se indoiasca nu doar  de prietenia lor ,dar si de convingerile ei in legatura cu loialitatea si onestitatea intr-o perioada de nesiguranta in propria-i casnicie.
Cu cat Kate citeste mai mult,cu atat afla mai multe despre adevarul complicat al vietii lui Elizabeth si se regandeste la alegerile ei ca sotie,mama si cariera si la mostenirea pe care ea isasi si-ar dori sa lase in urma.
Cand numele unui barbat nefamiliar apare printre pagini,Kate realizeaza numeroasele lucruri pe care nu le stia la prietena sa,incluzand adevaratul loc in care aceasta plecase in ziua cand a murit.
Stabilit in ingrijoratoarea vara de dupa atacurile din 11 Septembrie,aceasta poveste a doua femei-prietenia lor,casniciile,ambitiile private si temerile- considera aspectele noastre pe care le evidentiem si acelea pe care le ascundem si repercusiunile alegerilor noastre.



Image and video hosting by TinyPic

6 comentarii:

Ştefana Alexandra spunea...

Mi-a plăcut foarte tare urarea pe care ne-a făcut-o Nichole.
So povestea se bazează pe ceva real, e ceva, chiar sună interesant. Sper ca romanul să fie la fel de bun precum sună. Abia aştept părerea ta despre el, Emy.

Unknown spunea...

Imi plac atat intrebarile tale, cat si raspunsurile ei. Nici eu nu ma prea gadil :)) doar la talpi( nu pot rezista).

emy spunea...

@Alexandra, si eu abia astept sa fac recenzia ! :x

@Elena,Eu peste tot.Deci nu pot suporta =))

Clau spunea...

uu interesante intrebarile,si cartea la fel :> nu pot sa cred,va gadilati ?:)) mhm,emy cand ne mai intalnim te gadil,glumesc =)) sau poate nu :))

emy spunea...

atunci nu ne mai intalnim xD

Sabryy spunea...

iii, giveaway :x pare foarte interesanta cartea, bravo Emy :*