miercuri, 27 iunie 2012

Mana Stanga a lui Dumnezeu- Recenzie


Multumiri sincere catreLibraria Online Libris pentru aceasta carte pe care am devorat-o cu drag pana la final.Continuarea cartii deocmandata este disponibila decat in multimea de carti in engleza pe care le detine Libraria ,AICI. 

Ce pot spune...in sfarsit am citit ceva nou.Ceva care nu seamana cu nimic din tot ce am citit eu pana acum,cred.
Titlul cartii prinde contur tocmai la final,dar fix acolo e partea cea mai culminanta,unde Izbavitorul Bosco al Razboaielor il captureaza pe  Cale   Mana stanga a lui Dumnezeu.Din nou.

Acest Cale a aparut cumva (nu isi aminteste cum) in Templul Izbavitorilor,inca de la varsta de 4 ani.Templul asta e enorm de mare ; atat de mare incat  Cale ,ajuns la varsta de 14 ani,aproape ca se ratacise incercand sa fraudeze o usa secreta.Izbavitorii astia erau intr-un fel discipoli,dar mai mult sefi ai acolitilor .Acolitii sunt ei,cei care trebuie sa fie “educati” sa ucida ,sa nu se joace niciodata,sa nu minta,sa nu aiba prieteni,sa nu vorbeasca cu impertinenta superiorilor,sa asculte orice comanda si sa o duca la bun sfarsit,sa fie sclav,dar sa nu rescunoasca ca este unul.
Prin lucrurile astea,Izbavitorii (care se credeau ai naibii de credinciosi) ii bateau si ii chinuiau pe bietii acoliti mai tot timpul.Dar la Cale era o exceptie.Nu,nu o exceptie in sensul bun al cuvantului ; o exceptie in sensul ca ,comportamentul lor fata de el trebuia sa fie de N ori mai dur decat era cu al celorlalti acoliti.Izbavitorul Bosco stia de ce,dar nu lasa pe nimeni sa inteleaga,nici macar pe Cale insusi.
Izbavitorii astia se credeau atat de credinciosi,incat imi venea sa le dau cu cartea aia in cap.Cica se inchinau la “Izbavitorul Spanzurat” si ca,daca nu ii torturau pe copii,atunci deveneau slabi .Really?
Dupa ce comite o crima a unuia dintre Izbavitori – a avut un motiv bun,va zic eu ! – Cale reuseste sa evadeze impreuna cu 2 prieteni de-ai sai – Kleist si Vagul Henri- si cu o duduie pe care o salvase recent ,Riba.Faza e ca,nu existau –la propriu- fete in acel Templu.Asadar,Riba era o noutate pentru fiecare dintre ei.
Deci.Evadeaza si ajung intr-un oras al carui nume nu mi-l mai amintesc,hihi.Acolo sunt oameni mai normal,sa zicem.Sa zicem !
Bineinteles,Cale intra pe aici in lupta cu unul dintre nobilii Materazzii –cei mai puternici barbati,pfft- si il bate mar,haha.Apoi,guverul orasului incepe sa aiba suspiciuni grozave impotriva lui.Pana la urma,se dovedeste ca acest Cale este cel mai istet si ucigas om din cati or fi existand.Si bineinteles,isi dau seama cu totii de lucrul asta.
La fel si Arbel Gat-de-lebada.Mda,fiica Maresalului- un fel de Basescu,ihihi-  care e a naibii de frumoasa ,dar foarte rece din punct de vedere emotional.Paaaana cand se indragosteste de Cale.Ce frumos!
Mai tarziu,treburile se coplica rau de tot.Izbavitorii ataca,iar armata Materazzilor – care,apropo,reamintesc ca erau cei mai puternici barbati din lume ,aveau armata de N ori mai mare decat cea a Izbavitorilor ,provizii si tot ce le trebuia – pierde ca...nu mai zic ce.Cum poti ma sa priezi impotriva a niste mosi care abia se cara pe ei ?!
The End – triiiist ! Zic si eu.Mai multe nu va spun,desi cred ca am cam divulgat tot secretul pe la inceputul recenziei.

Personaje preferate – in sfarsit.Abia asteptam sa vorbesc despre asta. Cale si IdrisPukke –un evadat trecut prin viata – preferatii mei ! Cale era descris cam asa: tipul cu sange rece,cu privirea rece,chiar si pielea ii era rece ! Dar eu am aflat mai multe,evideeent.Am aflat ce se asunde in spatele a toata raceala lui.Genial ,absolut !La IdrisPukke mi-a placut ca a supravietuit atat de mult timp capturat,in ciuda functiei inalte pe care o detinea in orasul ala.Ah da,si lectiile lui de viata au fost interesante.

Stilul de scris a fost chiar ok.Imi doream sa citesc din ce in ce mai mult tot timpul. 400 de pagini - pffft,un fleac :> :)).
Respect pentru Paul Hoffman !

Coperta: geniala ! Se potriveste perfect cu interiorul cartii.Mai mult nu am ce sa spun :)




Image and video hosting by TinyPic


9 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar pare interesantă şi m-ai făcut curioasă în privinţa sfârşitului :-w. De abia aştept să o citesc şi eu <3. Pun pariu că o să mă îndrăgostesc imediat de Cale, aşa cum l-ai descris pare... nu ştiu cum să zic :)) ... wow XD.

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Acum 5 minute nici nu ştiam că există cartea :)) Acum a ajuns printre primele cărţi pe care vreau să mi le cumpăr. Pff, sunt aşa multe!

emy spunea...

Hihi,sper sa ai ocazia sa o citesti.E geniala :3

Clau spunea...

ce ne-am mai contrazis pe tema numelui :)) Mana stanga a lui Dumnezeu :)) >>> si tu imi explicai mana stanga e ceva si mana dreapta altceva loool =))
Foarte interesanta cartea,si recenzia bestiala :x felicitari :*

emy spunea...

Da :D .Multumesc

Krisz spunea...

Stiam de carte, insa habar n-aveam despre ce e vorba in ea. Ca de obicei, m-ai facut sa imi doresc sa citesc o carte dorita stilului tau genial de a face recenzii <3

emy spunea...

Nici eu nu stiam,dar sunt amatoare de decoruri noi :>. Ma bucur ca ti-a placut :* !

Sabryy spunea...

hmm, pare interesanta cartea, iar coperta este absolut geniala ( vorba ta )! :D

Larisa spunea...

Foarte reusita recenzia, trebuie sa imi fac timp sa citesc si eu cartea. Titlul este foarte intrigant, iar coperta te face si mai curios.