marți, 5 iunie 2012

Recenzie Edenbrooke

Hei!
Dada stiu,3 recenzii saptamana asta! :x
(Like a boss B-) )
Nu ma pot opri din citit.Am atat de multe!
Multumesc Claudiu :* .
Am terminat Edenbrooke si Geez,e Genialaaa!
Felicitari fetelor care au castigat cate o copie la concurs ,pentru ca or sa adore cartea asta,sunt sigura!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sunt atat de bucuroasa sa va spun ca Edenbrooke a fost si este o idee geniala!
~ stiu,tot spun cuvantul asta~
Nici nu stiu de unde sa incep.
Cel mai interesant lucru,e ca actiunea se petrece in epoca vintage,la asazisul conac Edenbrooke,care ,dupa descrierile unei tinere pe nume Marianne,seamana cu Raiul.
Marianne e o fata simpla,de la tara,in varsta de 17 ani.Mama ei a murit intr-un accident de calarie,iar tatal ei a parasit-o,lasand-o in grija bunicii ei .Femeia cu bani multi,adica. (ihihi).
Marianne are o sora geamana,pe nume Cecilly.
Bai si cat mi-a placut de fata asta!Cu toate ca sunt gemene,personalitatile lor difera ca de la cer la Pamant.Marianne e fata timida ,care nu stie sa flirteze cu niciun gentleman,care roseste de fiecare data cand aude un compliment,careia ii place sa calareasca,sa picteze si mai ales sa se lase purtata de val; pe cand Cecilly,ea e fata eleganta,cu bratele intinse catre Londra,teatru,spre iubire,spre fluturatul din gene in fata unui gentleman si mai ales,cu bratele deschise spre o casnicie cu un domn bogat si chipes .Asa ca Philip (grr).
Faza e ca,Marianne e invitata la conacul Edenbrooke cu o saptamana inainte de a veni si sora ei geamana.Astfel,in acel timp,reuseste sa creeze o prietenie destul de stransa cu sir Philip,singurul fiu al lui lady Caroline.
Dupa ce Marianne afla ca Cecilly e" indragostita "lulea de Philip,in ciuda sentimentelor ei ,il cedeaza ; il cedeaza pentru ca asta tot face inca din copilarie.Orice atinge Cecilly,nu mai poate fi al ei.Nu dupa ce toata lumea o considera pe sora ei mai frumoasa si mai stralucitoare decat pe ea.Nu dupa ce Cecilly primeste intotdeauna ceea ce vrea.
Dar...de data asta e altfel.Dupa cateva actiuni periculoase pe care le sufera Marianne (1.e jefuita,2.e rapita,3."e parasita si urata de familie") , reuseste sa isi destainuie sentimentele pentru Philip,iar acesta la randul lui ii raspunde la fel.
Acum,cum credeti ca ramane cu familia ei ?Se poate ca acest roman sa fie incadrat intr-un caleidoscop de sentimente?
Da.Asa si este.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Personajele sunt absolut minunate!
Povestea e minunata! -eu nu am povestit chiar tot-
Decorul e minunat!
Stilul  autoarei e minunat!
Coperta e minunata!

Nu stiu de cand nu am mai citit o carte atat de buna :).
Nota mea:

5+++/5 !



Image and video hosting by TinyPic

12 comentarii:

Sabryy spunea...

ii, ce ma bucur ca am castigat-o :) abea astept sa o citesc si eu :D

Law spunea...

mie ce-mi pare rau ca nu am castigat-o:(
chiar mi-a atras atentia la concurs si mi-o doream..acum mi-o doresc si mai mult!
pare foarte faina!
daca tu ai dat nota care ai dat-o asta inseamna ceva..

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Uuu, ţi-ai schimbat semnătura.. Love it! <33

emy spunea...

Ihihi,ma bucur ca iti place! :*

-D- spunea...

Pare draguta, ma bucur pentru Sabryy ca a castigat.o, si dupa descrierile tale sigur o va adora si ea;))
Am sesizat cati de "+" ai pus la nota:))

Ştefana Alexandra spunea...

Cunosc sentimentul! Am şi eu săptămâni când nu mă pot opri din citit şi citesc şi o carte pe zi.
Foarte interesant, ce pot spune. Îmi place cum sună recenzia. Tipa Marianne îmi aduce aminte de un personaj, nu ştiu exact cine, dar aduce a un perosnja, hmmm cred că Melanie Hamilton, care era tot aşa o perosnă fragilă şi care îi făcea toate mofturile lui Scarlett, nu sunt puse în contexte asemănătoare, dar sunt cam la fel ele. Apoi sora ei geamănă, Cecily, mi se pare foarte aiurea, dacă sora ei a pus ochii prima pe Philip, de ce se bagă peste ea? Foarte aiurea. Ce cred eu e că fata asta are nevoie să mai fie lăsată din braţe. Asta se întâmplă cu fetele timide, Marianne a făcut bine când şi-a mărturisit sentimentele, asta trebuia făcut de la bun început.
Eu zic că familia o să rămână pe planul doi sau chiar mai jos pentru că deobicei în astfel de romane se promovează dragostea, nu familia.

emy spunea...

Bine argumentat,Alexandra ;).Intr-adevar e putin aiurea,dar na,altfel nu iesea povestea,nu ?:-":)).

Ştefana Alexandra spunea...

Da, nu ieşea povestea, dar cine ştie se putea face cumva o fisură şi Mariannne să îi spună sentimentele mai devreme, el să nu-i răspundă, dar până la urmă el şi-ar fi dat seama că o iubeşte, dar caracterul slab al lui Marianne, pus în contrast cu al surorii sale gemene face mai tot romanul. Gemenii deobicei au caractere contrastante, ca să se observe că doar exteriorul e la fel, nu şi interiorul, chiar dacă au fost crescuţi în medii asemănătoare.

Niahara spunea...

Ce bine suna recenzia! Acum vreau si eu sa citesc cartea :D Mi-a placut mult de tot cum ai descris-o.

emy spunea...

Da,asa este.Totusi,Cecily o invitase pe Marianne; doar ca ea ajunsese mai devreme si a reusit sa se indragosteasca de Philip.Adica dupa ce stia sentimentele surorii sale fata de el.Dar na,nu poti spune inimii pe cine sa iubeasca :)

Ştefana Alexandra spunea...

Ei asta nu ştima. Adică credeam că ambele surori au fots invitate de aceiaşi persoană, în niciun caz că Cecily a invitat-o pe Marianne, asta schimbă puţin treaba, dar inimii nu-i comanzi, aşa cum bine ai spus.

Anonim spunea...

Frumoasa recenzia. Si vad ca esti destul de inspirata sa scrii 3 intr-o saptamana :))
Felicitari