sâmbătă, 25 august 2012

Extrem de tare & Incredibil de aproape - Recenzie

Heii,lume ! 
Ce faceti ?
Eu tocmai m-am intors de la o petrecere aniversara.*Yay,Yay*
De-aia am intarziat eu astazi cu recenzia :).
Dar sper ca aveti chef de citit,deoarece cartea a fost absolut geniala !
Oh,bineinteles ! Mii de multumiri catre draga noastra Librarie Online Libris !
Poate ca stiti sau nu,dar eu o sa continui sa va reamintesc de multimea de carti in Engleza pe care Libraria le-a pus la dispozitia noastra ! (: 
Eu una sunt foarte multumita de treaba asta.

P.S.: Maine turul Vestige !

~~~~~~~~~~~~~~
Oh,Doamne.Cu siguranta este o carte care nu numai ca mi-a dat de gandit,dar m-a si impresionat si intr-un fel m-a si intristat.Sunt mai multe stiluri de scris aici,ceea ce m-a facut sa ma pierd putin la inceput.Nu imi vine sa cred ca spun asta,dar a fost o idee exceptionala  din partea autorului ! In principal se vorbeste despre Oskar,un baietel de 9 ani extrem de inteligent care isi iubeste tatal mai presus de orice.Cum ar veni dupa el,tatal sau il invatase tot ce stia.Ii placeau mai ales obiceiurile lui ,gen : ridica foarte des din umeri in loc de raspuns,incercuia greselile cu pix rosu din New York Times ,purta ochelari si ii spunea cele mai originale povesti.Bine bine,dar toata actiunea incepe foarte ciudat.Tatal lui Oskar moare intr-un accident la serviciu,iar Oskar trebuie sa invete sa se descurce de unul singur,mergand peste tot prin New York de unul singur.De ce? Pentru ca maica-sa “are incredere in el” .Oskar gaseste o cheie intr-un plic pe care e scris numele “Black”.Oooh da.Un nou mister care trebuie rezolvat.Si na,ce sa si faci ? Sunt N incuietori in New York.Nu se poate duce sa le incerce pe toate.Asa caa...se hotaraste sa mearga la toate persoanele cu numele de familie Black si sa ii intrebe daca stiu despre cheie.Misterul asta e foarte trist cand e rezolvat,la sfarsitul cartii.Deci asta face jumatate din carte !
Bun.Odata cu moartea tatalui lui Oskar,un asa-zis “chirias-mut” scrie intruna scrisori catre fiul sau nenascut.Da,pai...in primul rand nu e “mut” in adevaratul sens.Adica e,dar pentru ca asa vrea.Orice cuvant ar spune ,crede el ca ii aduce aminte de iubita sa moarta,Anna.Si de fiul lui nenascut.Stiti care a fost ultimul cuvant pe care l-a spus ? A fost” eu “ .Si da,a fost destul de trist.
De atunci, acest « chirias-mut » -care are o mare legatura cu Oskar,dar God,nu pot sa va spun- scrie pe un caiet ,in loc sa vorbeasca. « Nu vorbesc,imi pare rau. »
« Cat e ceasul ? »
« Scrisoare catre fiul meu nenascut ». Ar fi trebuit adaugat : In care imi povestesc toata viata.Si ce viata complicata au unii :).Of...
Dar apoi incepe si bunica lui Oskar sa povesteasca.”Sentimentele mele”.
Si credeti-ma ,si asta are o mare-mare legatura cu acel “chirias-mut”.Sper sa va dati seama :o3. Sau sper din tot sufletul sa o cititi ! Pe bune acum,nu am mai citit asa ceva.
Am aflat o gramada despre orasul meu preferat ,New York <3 si pe care o sa le impartasesc intr-o zi cu voi :).Mai ales o poveste geniala,despre un al Saselea District.Oh ,si am aflat multe despre elefanti ! Si despre o gramada de alte chestii,scrise intr-o maniera in care nu aveai cum,pur si simplu,sa te plictisesti.Am citit non-stop din ea,desi a avut vreo 425 de pagini.De obicei o carte de genul asta mi s-ar parea plictisitoare.Dar ...poate ca o laud prea mult,sau poate ca nu stiu cum naiba sa imi mai exprim sentimentele.Daca aveti ocazia,va rog mult sa o luati ! Va va schimba putin si modul de gandire si mai ales veti dormi cu ea pe post de ursulet dupa ce o terminati.
Din cate stiu eu,s-a facut si film.O sa ma uit maine la el ,apoi o sa fac un later update la recenzie si o sa va spun si parerea despre film :).

Nota mea :


din N stele,hihihi.





Noapte buna!




Image and video hosting by TinyPic






7 comentarii:

Andreeea spunea...

CHiar astazi am vazut-o intr-o librarie si ma gandeam cum este. :) Daca zici ca e asa de buna,poate mi-o cumpar si eu .:X

Duduş spunea...

De mult timp imi face cu ochiul cartea asta:-? si se pare ca m-ai convins sa o cumpar cat mai repede.

Clau spunea...

uu :> foarte interesanta,cred ca o sa vad filmul prima data :) :*

Smiling Miss spunea...

Ooo. Abia astept sa o citesc!
Pare geniala, mai ales ca ai laudat-o atat:X

Te pup dulce, draga Emy!:X

SSg spunea...

:x

Claudia spunea...

Superba cartea!

Unknown spunea...

Am văzut cartea într-un anticariat dar nu eram sigură că o vreau și ... am lăsat-o. Sper să o mai găsesc deși ar fi improbabil .