marți, 11 septembrie 2012

Se poarta cititul ! "Dragoste si Prietenie"

Heeei.
Ce mai faceti ?^^ ~ stiu ca nu raspunde nimeni la intrebarea asta -.- ,grr.
Huuuh,eu am avut parte de o zi foarte...dar foarte incarcata.
O mini petrecere dupa o lunga stare de rau a sanatatii.Cum suna asta?:>
A fost geniala !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aseara am stat pana la 1 AM sa termin cartea a carei recenzie o voi prezenta acum.
Am vrut sa o termin pentru ca e scrisa de insasi Jane Austen,una dintre autoarele mele preferate.
Cartea o puteti lua de : aici  ,in caz ca va face cu ochiul si voua.
Pretul : 14.9  lei 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dragoste si Prietenie- Jane Austen

Pot incepe prin a spune ca Jane Austen e o adevarata zeita a cuvintelor.Cum,Doamne,se poate pricepe cineva atat de bine ?Binecuvantati fie oamenii ca ea.O carte pe care am citit-o pe nerasuflate,Dragoste si Prietenie se poate numara acum printre preferatele mele.Nu stiu cat de multi ati citit-o sau nu,dar credeti-ma ca nu vorbesc prostii aici.Cartea asta dateaza inca de la inceputul carierei lui Jane.Practic,este un fel de povestioara ,dar impartita pe mai multe parti care par ca nu au nicio legatura una cu cealalta.Atat de multe nume din epoca pre-victoriana/victoriana ,dar si atat de multe stari sufletesti , chiar un caleidoscop de sentimente.In mare parte,totul incepe prin scrioarea domnisoarei Isabel catre Laura,prietena ei din tinerete,in care aceasta o roaga sa ii povesteasca tragica ei viata fiicei sale.Pentru ca erau prietene si pentru ca nu o putea refuza,Laura se apuca sa ii scrie lui Marianne,fiica lui Isabel.Si Laura are o poveste destul de trista.Nu e foarte diferita de ceea ce s-ar putea intampla chiar oricui si destul de des.Ma refer aici ca,dupa o scurta perioada de voie buna ,norii au inceput sa se arate .Astfel,Laura pierde cred ca...toate persoanele care ii erau dragi.Sot.Parinti.Prietena cea mai buna.Ok,ok.Stiu ca sunt destul de rare chestiile astea si sunt absolut ingrozitoare ! Dar nu m-a atins la fel de mult ca povestea unei doamne anonime,care isi conduce proprii copii –pe care nimeni nu stie ca i-a avut vreodata- pe ultimul drum.Asta m-a atins putin,pentru ca nici nu stiti cum au fost descrisi copilasii aia...
Dar apoi,scrisorile Laurei se termina.Nu,nu.N-a patit nimic.Isi continua viata inca,dar habar n-am ce s-a mai intamplat cu ea...-stiu ca e fictiune,fortunately...
Partea a doua e o povestioara usor amuzanta dar si putin trista.Putin de tot.Domnisoara Lesley locuieste impreuna cu copii sai si cu sora sa Matilda intr-un castel aflat pe o stanca ,despartite de lume.Asta pentru ca asa vor ele si paremi-se ca se simt destul de bine.Adica,foarte bine chiar ! Mda.Dar tatal lor se recasatoreste,in urma moartei mamei lor.Si femeia asta e o ciudata ! Nici macar nu are o parere prea buna despre bietele fete (Lesley si Matilda) .In acest timp,Lesley corespondeaza cu prietena ei Charlotte care se pare ca se cunoaste destul de bine cu mama vitrega a prietenei sale.Destul de ciudata povestea,dar merita.Apoi urmeaza capitolul Scrisorilor Pierdute,in care nu veti gasi decat scrisori trimise,nu si primite.Bineinteles,scrisori trimise de persoane diferite.
Fiecare poveste te va tine cu sufletul la gura.Pentru ca asta e stilul ei,al lui Jane Austen.Foarte suparata sunt ca nu am reusit sa termin Mandrie si Prejudecata,dar ma reapuc de ea si vin si cu recenzia in curand ! Stilul ei te face sa citesti pana termini cartea.Cei care ati citit ceva scris de ea stiti despre ce vorbesc.So...dati o sansa cartii asteia !E ge-ni-a-la !

Nota mea:

 din 5 !



Epoca victoriana,ohh cat mi-as fi dorit sa traiesc pe atunci <33
Va pup !

Acest post face parte din campania Se poartă cititul, iniţiată de Grupul Editorial ALL



Image and video hosting by TinyPic





5 comentarii:

Smiling Miss spunea...

Da, știu că Jane Austen e minunată. Eu am citit „Mândrie și Prejudecată”. Dar, acum că mi-ai zis, am să văd cum fac rost și de asta.

Clau spunea...

foarte interesanta cartea :) frumoasa recenzia.te pup :*,ma bucur ca esti bine acum <3 !

-D- spunea...

Si eu am incercat sa citesc o carte de ea .. dar nu am reusit :p
Si ca sa iti raspund si la intrebarea aceeea la care nu raspunde nimeni:Sunt bine , in asteparea zilei de luni .. parca mai doresc o luna de vacanta:))

rosia_lady spunea...

Superba recenzia.
Jane Austen e si autoarea mea preferata, si eu astazi am facut recenzia la Mandrie si prejudecata, saptamana asta sti e jane austen week pe blogul meu. Postez diferite lucruri despre autoare.

Patricia spunea...

Frumoasa recenzie, si eu o ador pe Jane Austen si cartile ei <3