duminică, 24 februarie 2013

Academia Vampirilor Vol. 1- Recenzie

ACADEMIA VAMPIRILOR,VOL. 1 -RICHELLE MEAD

Academia Vampirilor se bazează pe povestea lui Rosemarie Hathaway ,care încearcă din răsputeri să o ţină în viaţă şi în siguranţă pe prinţesa Dragomirilor,Vasilisa ,căreia îi este gardian personal.Prin puterea legăturii dintre cele două cele mai bune prietene,sentimentele Lissei se împletesc cu ale lui Rose ,aceasta ştiind de fiecare dată în ce fel o poate ajuta pentru a o ţine în siguranţă.După ce au fugit de la Academie ,echipa celorlalţi gardieni a pornit pe urmele lor.Cu tot antrenamentul lui Rose,aceştia erau siguri că strigoii o vor prinde pe prinţesă şi se vor hrăni cu sângele ei,iar moroii ca ea erau extrem de rari.De aceea se instituiseră şi academiile.Rose era o fată dhampir ,a cărei mamă era cea mai respectată şi vestită dintre gardienii dhampiri .Doar că,o abandonase pe Rose la Academie,în loc să o crească ea însăşi.
Silite să se întoarcă la Academie ,lucrurile par mai neobişnuite decât de obicei,toată lumea fiind cu ochii în patru după răspunsuri şi noi bârfe.Ca pedeapsă pentru că a răpit-o pe Lissa ,Rose este supusă la un arest la domiciliu ,nefiindu-i permis să iasă în afara cursurilor şi primind ore de antrenament în plus cu gardianul Dimitri Belikov .Comportamentul dur al lui Rose faţă de întregii elevi îi construise un caracter sălbatic,dar elegant si misterios în acelaşi timp.
De când ajunge la Academie însă ,Lissei  i se întâmplă o serie de evenimente neplăcute,în care află că cineva din Academie îi vrea răul .De asemenea ,Lissa afla de noua ei specializare,care nu include apa,pămantul,focul sau  aerul.Ci aceeasi specializare pe care se presupune că ar fi avut-o însuşi sfântul Vladimir ,despre care Rose se documentează mai târziu.
După mai multe peripeţii,flirturi ,petreceri ,reguli încălcate ca în vechile timpuri,Rose incepe să se îngrijoreze pentru prietena ei cea mai bună,datorită puterilor acesteia ,care la scurt timp este răpită.
Într-un joc al popularităţii printre familiile regale si dhampiri ,lectura continuă să fie antrenantă şi uşoară.Am citit-o cu plăcere.Mereu am vrut să citesc Academia Vampirilor şi nu îmi pare rău că am ales să o citesc .Da,oameni buni,chiar e atat de grozavă pe cât se spune.Mă voi apuca curand şi de volumele urmatoare.
Rose m-a impresionat prin caracterul său puternic si mi-a mai plăcut şi de Dimitri ,dar şi de Manson.Să zicem că şi de Lissa un pic,dar foarte puţin.O prefer pe Rose.De asemenea,pe parcurul lecturii am avut parte şi de momente ironice ,distractive şi amuzante,dar şi de momente tensionate.Mi-a placut,de !

Nota mea : 4,5 din 5 !


Puteti comanda cartea de aici :


5 comentarii:

Andreeea spunea...

E geniala seria. De curand am terminat-o si eu de citit, chiar daca aveam cartile in bilbioteca din toamna.
Am terminat toate cele 6 volume in cel mult 2 saptamani.
Seria mea preferata ♥

natașa spunea...

Într-adevăr primul volum nu este perfect. Primul volum este mai mult expozițiunea și pare cam plictisitor. Adevărata frumusețe a seriei se vede în celelalte volume! Spor la citit!

Unknown spunea...

Saluuut! Te invit la un concurs...primul meu concurs [in parteneriat cu blogul Stuff for Soul]! Sper macar sa`ti 'arunci un ochi' sa vezi despre ce e vorba:D
Merci!

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Daaa, ce mă bucur că ai început AV ♥ Îmi e aşa dor de ea. Trage de timp, să nu termini seria până nu apare filmul, pentru că e un chin să aştepţi.
Team Mason, Christian sau Dimitri? :>

Ştefana Alexandra spunea...

Stai să ajungi la volumul doi, apoi al trei. Sper să nu rămâi team Dimitri, chiar sper :))
Seria e foarte faină, sigur o să-ţi placă, cel puţin până la volumul 4 unde m-am oprit eu ;))