luni, 29 iulie 2013

Summer Tag (:

Hei ! Ce mai faceţi?
Am câteva postări de publicat. Săptămâna asta am avut un chef nebun de citit. Doamne, ce bine e să nu mai ştii ce se întâmplă în jurul tău, câteodată...Mai mereu, de fapt.
Am terminat "Mândrie şi prejudecată" şi daţi-mi voie să va spun că e o carte care m-a lăsat fără cuvinte ! Au  fost unele părţi în care am râs, în altele aproape că am plâns şi am fost ţinută în suspans. Imediat după, am fugit să văd filmul, pentru că o are în rol principal pe Keira Knightely. Oricum, cartea -evident- bate filmul. Dar mi-au plăcut mult actorii. În fine, nu fac recenzie aici .
Am mai citit şi "De veghe în lanul de secară" , recomandată de profa de engleza . Mi-a plăcut mai mult "Mândie şi prejudecată", dar şi asta a fost superba ! Vi le recomand din suflet pe amândouă. Mi-am comandat acum nişte cărţi noi şi aştept să vină. O să fac o postare separată când ajung. Am aşteptări foaaarte mari de la cărţile astea şi ard de nerăbdare să le citesc ! :3


Cu toate astea, am văzut pe blogul Walking On Letters, Summer Tag, care mi-a plăcut aşa mult, încât am decis să o preiau şi eu. Doamne, cât îmi place blogul lor. Serios, fetele astea chiar se ocupă de el şi chiar postează articole interesante, în ciuda faptului că sunt la facultate şi nu prea au timp, iar eu mă plâng ca o fraieră că am enşpe mii de treburi. Pfsh. 

Aşadar. Reguli:
- Preia imaginea Summer Tag din postareş
- Răspunde la cele 12 întrebări (pozele de la unele sunt doar opţionale)
- Dă mai departe

1. Care este cea mai ieftină şi cea mai scumpă carte din biblioteca ta ? ( + poză, opţional )
Hmm. Păi, având în vedere că 70% din biblioteca mea constă în cărţi câştigate sau cărţi pentru recenzii, nu prea ştiu care-i cea mai scumpă şi care-i cea mai ieftină. Totuşi, pot să iau întrebarea asta altfel. Cea mai scumpă carte a mea, gen, pe care o îndrăgesc enorm e "Mândrie şi Prejudecată" ! Cea mai ieftină,  hmm...cred că e " Poarta " ,de Frederik Pohl. E SF. Nu îmi place, pur şi simplu. Don't kill me, am încercat. Dar nu. Nu. 

2. Ce carte e o "plăcere nevinovată" pentru tine şi ai reciti-o cu drag?
"Chimie Perfectă" , de Simone Elkes, clar. Am citit-o într-o noapte, atât de mult mi-a plăcut. A doua zi am fost un zombie, dar a meritat. Total.

3. Ce trăsături şi calităţi fizice ar trebui să aiba un personaj ca să te cucerească? Şi care personaj s-a apropiat până acum de "perfecţiune" ?
Îmi place întrebarea asta. Dar nu vă pot da prea multe detalii, pentru că încerc sa fac asta în viitoarea carte pe care o voi termina în curând, sper. Pot începe prin a vă spune că numele meu preferat- de băiat- e Mihai. Nu am un motiv anume. Pur şi simplu îmi place. Mi se pare aşa...sensibil, misterios în acelaşi timp şi romantic. Referitor la celălalt sex, nu am unul preferat. Îmi place numele meu, se pune ?
Ca aspect...îmi plac băieţii cu părul negru, ciufulit şi ochii verzi şi mari şi cu un zâmbet pe măsură. Tocmai de aceea, un personaj care mi-a plăcut foarte mult e Cam din " Damnare ", Lauren Kate. Încă nu sunt sigură de care va fi actorul în film, dar dacă nu-l nimeresc, fac urât !

4. Ce carte ai tot amânat să o citeşti din cauza lipsei timpului sau a lenei?
Ăăă...cred că sunt două serii pe care tot zic că le citesc, dar niciodată nu o fac. 1."Children of Gods", Jessica Therrien şi 2."Dark Shadows" , Lara Parker . Am citit din recenzii că ar fi serii grozave. Plus că, pentru Dark Shadows, s-a făcut şi film. L-am văzut cu mult înainte să primesc cărţile, ce-i drept, dar nu am înţeles mare lucru din el. Aşa că voi citi cărţile curând. Cred şi sper.

5. Cu care autor ai o relaţie de iubire-ură şi de ce ?
Simplu. Deb Hanrahan. O iubesc pentru că a scris Vestige şi o urăsc pentru că mă ţine atâta timp în suspans cu volumul doi. Sincer, mi-a plăcut cartea aia la maximum. Am nevoie de următorul volum...ASAP.

6. Ce carte te-a cucerit în timp ce o citeai, dar după o vreme de când ai terminat-o ai realizat că nu e aşa minunată? Şi ce anume ţi-a schimbat părerea despre ea ?
"Eve". Mi-a plăcut, dar nu prea. A fost antrenantă şi la un moment dat, simţeam atmosfera de după molimă, mă cuprinsese total. Pe la sfârşitul volumului al doilea m-a pierdut total. Nu ştiu care ar fi motivul, poate că nu îmi mai doresc, de fapt, o a treia carte în serie. Poate că ar fi trebuit să se termine în volumul doi, într-un fel sau altul.

7. Stilul cărui autor e unic pentru tine şi de ce ? 
Tahereh Mafi"-Spulberă-mă" . A fost ceva chiar nou, original. Am mai citit câteva paragrafe ale altor autori care încercau să semene cu ea, dar n-au reuşit. Pur şi simplu,  e genial stilul ei. De-aia am şi vrut să citesc cartea. Nu neapărat pentru poveste, ci pentru stilul de scris. Când am văzut descrierea cărţii, mi-am dorit imediat să o cumpăr. Cuvintele sunt pline de emoţie şi, felul cum le şterge, le umple de şi mai multă emoţie. Mi-a plăcut la nebuie cartea.

8. Care este cea mai subţire şi cea mai groasă carte din biblioteca ta? (+ poză, opţional)
Păăăăi. Cea mai groasă ar fi "Fifty Shades of Grey",E.L. James de , dar şi "Dark Light" de Sara Walsh. Cea mai subţire e cartea lui Rucsi, "Spitalul celor pierduţi în iubire". O fi ea subţire, dar e o carte superbă ! 

9. Ce preferi într-o carte : un triunghi amoros sau o iubire interzisă. De ce ?

Iubire interzisă. Triunghiurile amoroase sunt groaz-ni-ce. Nu doar în cărţi, ci şi în realitate. Şi ştiţi ce, nu înţeleg cum naiba poate exista o iubire interzisă. Adică, hei. Iubeşti pe cineva, te iubeşte, dă-i naiba pe toţi. De ce ar avea cineva dreptul să îţi interzică ceva? Nu mi se pare corect. A, dacă distanţa e cauza, păi mutaţi-vă împreună. Nu sunt bani? În numele iubirii, faceţi şi voi ceva ! :)) Vă urăsc rudele? Nu contează. Ce fel de rudă te-ar urî pentru că vrei să fii fericit? Unul din voi are o boală incurabilă, mortală? Aici, da. Dramă. Îmi plac dramele.

10. Alege 5 cărţi ( sau 10 dacă ai  multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. ( fără să se repete cuvintele; pot fi folosite cuvinte şi din alte limbi).

Okay.
"Mândrie şi Prejudecată", Jane Austen- Enchanted
"Vestige"- misterioasă
"Blink Once" - originală
"Chimie Perfectă"- pătrunzătoare
"Damnare"- gotică 

11. Alege 5 personaje ( sau 10 dacă ai  multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. ( fără să se repete cuvintele; pot fi folosite cuvinte şi din alte limbi).

Cam din "Damnare"- misterios
Christian Grey din "Cele 50 de vicii ale domnului Grey"- vicios (de )
Max Valentine din "Ember"- iubibil (heh)
Daniel Grimshaw din "Vestige"- evil
Katniss Everdeen, din "Jocurile Foamei"- luptătoare

12. Scrie un citat sau câteva fraze din începutul cărţii pe care o citeşti acum.

"Frustrată, mă încrunt la imaginea mea din oglindă. Fir-ar el de păr- nu vrea să se aşeze, şi fir-ar ea de Katherine Kavanagh pentru că s-a îmbolnăvit şi mă supune la un asemenea chin. În loc să învăţ pentru examenele finale, programate săptămâna viitoare, uite ce fac, mă chinui să-mi conving părul să stea cum trebuie. Nu trebuie să dorm cu părul ud. Nu trebuie să dorm cu părul ud."

Presupun că ştiţi din ce carte e . Hihi.


Îmi pare rău pentru postarea kilometrică. Mi-a făcut plăcere să completez leapşa şi o poate prelua oricine vrea ! Dacă o completaţi şi voi, lăşaţi-mi un link să citesc şi eu.
Şi, bineînţeles, nu puteam încheia fără să las o melodie frumoaaasă. Aici : 




 


Vă pup ! Lectură plăcută; sunt sigură că fiecare dintre voi citeşte ceva. (:









6 comentarii:

Ştefana Alexandra spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ştefana Alexandra spunea...

Ştiam eu că nu există om căruia să nu-i fi plăcut Mândrie şi prejudecată <3 Am citit şi De veghe în lanul de secară pentru că am studiat-o în a 9a, dar nu m-a impresionat, deşi au fost unele pasaje destul de ok.
iubibil? :))
Citeşti Fifty Shades? ŢŢŢ Păi spor la citit, mie personal mi s-a părut ok, nu uau, dar ok.

rosia_lady spunea...

Si mie imi place Mandrie si Prejudecata. Am auzit multe despre Vestige, poate ar trebui sa o incerc si eu.

natașa spunea...

awwww, Mândrie și Prejudecată e atât de perfectă!
Te-ai uitat și la versiunea de 5(sau 6?) episoade? e mult mai bună.
Mi-aș dori să postezi mai des, sincer.
Și o să fac și eu această... lapșă.

emy spunea...

Alexandra, sa vedem cum imi va placea si mie Fifty Shades.Sunt pe la sfertul sfertului momentan :))

Rosia, sa citesti neaparat Vestige ! Te astept aici cu o parere, apoi.

Anca, voi incerca, promit, sa postez mai des. Iti multumesc din suflet pentru incurajare. O sa trec pe la tine sa-ti vad leapsa :* .

Smiling Miss spunea...

Super răspunsuri:)
Te pup!