vineri, 12 iulie 2013

"Vremea Ingerului" - Recenzie

Hei !

Am terminat de citit "Vremea Îngerului" acum ceva timp şi mă întrebam, câţi dintre voi aţi citit-o?Îmi amintesc de faptul că am câştigat-o pe un blog .Habar nu aveam de existenţa ei.Cert e că mi-a plăcut.

Dacă ar fi fost diferită coperta ,aş fi crezut,după titlu,că e vorba de o altă poveste de dragoste în genul "Damnare" sau " Îngerul Nopţii" .Coperta actuală.însă,îmi inspiră mulţi termeni religioşi ,dar şi o uşoară urmă de ceva ce nu am mai citit înainte.
***
E vorba despre acest Lucky Vulpoiul,un asasin plătit care lucrează pentru un aşa zis Justiţiar.Problema lui e singurătatea ,lucru pe care l-am aflat indirect.Începutul constă în descoperirea lui Lucky.Cine e ,cine a fost şi întreaga sa viaţă ,alături de crimele pe care ,deşi nu era obligat să le comită,le termina incredibil de repede.Partea interesantă din trecutul său e că,după ce îşi pierde familia ,renunţă la vechea persoană şi se restabileşte în mai multe personalităţi care îl ajută în noua meserie.În toate aceste personalităţi reuşeşte să târască după el o parte din Dumnezeu.Un Dumnezeu în care nu mai crede,dar nu are puterea să-l îndepărteze definitiv.
"Bucură-te,Marie,cea plină de har,de parcă aş crede că exişti.Roagă-te pentru noi,acum,acum şi-n clipa morţii noastre,amin,oare eşti vreodată acolo?"
***

Viaţa de asasin începe să devină ucigătoare pentru el însuşi.Aşa că ,vremea îngerului se apropie de viaţa lui Lucky.Literalmente,un înger vine la el şi îi dă o şansă .Bineînţeles,după ce e convins că e într-adevăr real ceea ce i se întâmplă-îngerul îi povesteşte întreaga viaţă,inclusiv numele real,Toby O"Dare-,Lucky îşi începe călătoria.
Astfel,se întoarce înapoi într-un secol îndepărtat şi devine călugăr dominician,cheia rezolvării unei dispute dintre evrei şi restul locuitorilor unui oraş.Cu această călătorie,Toby îşi dă seama că ,de fapt,Dumnezeu nu l-a uitat şi că,din contră,l-a iertat.

***

Varietatea de sentimente pe care le purta au reuşit să ajungă şi la mine.Când se întâmplă asta,da,cartea e genială.În plus,am reuşit să aflu lucruri pe care nu le ştiam.Am reuşit să stabilesc o legătură între acele lucruri şi viaţa mea.Chiar a fost interesantă.Sper să aveţi şi voi ocazia să o citiţi,mai ales dacă vă place religia.
Sfârşitul a fost exact cum mă aşteptam.Totuşi,nu am putut s-o las din mână,deşi la un moment dat deveneau obositoare paragrafele lungi şi întamplările din timpul lui de călugăr.

Aşadar,nota mea este:
4.5 /5 

Sper sa pot face rost si de urmatorul volum ! 




5 comentarii:

Iuliks spunea...

Eu am citit cartea asta anul trecut, și mi-a plăcut la nebunie:D

Raisa spunea...

Genială recenzia,absolut..superbă!

Maria spunea...

Frumoasă recenzia! :) Eu nu cred că m-aş băga să citesc o carte cu motive religioase, dar pare interesantă. :D

Krisz spunea...

Minunata recenzia ta! Chiar m-ai facut curioasa in privinta cartii!

emy spunea...

Multumesc mult ! Sper sa aveti ocazia sa o cititi si voi ! :)