sâmbătă, 6 iulie 2013

Writing Tips

Hei ! (:
Nu cred că v-am spus ,dar m-am apucat de scris .Ştiiu,de atâtea ori m-am apucat şi am renunţat ,dar v-am spus în postarea precedentâ : Feeling motivated :3 
Aşa că ,m-am documentat şi am găsit citate,reguli şi forme de bază pentru a scrie o carte,în speranţa că nu sunt singura care se decide să înceapă procesul de scriere.Repet,reguli de baza.

-Înainte de a da startul ,găseşte-ţi inspiraţia.Relaxează-te ,ieşi la plimbare şi observă oamenii.Analizează-le obiceiurile,ticurile,vorbele în detaliu.
-Începe-ţi planul poveştii.Ia o foaie de hărtie şi scrie în mijlocul ei ideea principală a viitoarei tale cărţi.Apoi începe să scrii şi idei secundare pe lângă cea principală.Chiar dacă nu ai nicio idee despre ce urmează să scrii,ideile vor curge de la sine."La un moment dat,va fi greu să le mai opreşti".
-Construieşte-ţi personajele  tridimensionare-principale,secundare,episodice etc.Cunoaşte-le în detaliu şi devino cât mai intim cu ele .Nu le forma unidimensionare-superficiale.Trăieşte odată cu ele.Plângi şi râzi odată cu ele,altfel nu vei transmite cititorului decât o stare de indiferenţă faţă de toate.
-Bea o cafea şi aşază-te la birou,hotărât."Odată ce te apuci de scris,nimeni şi nimic nu te mai poate opri."
Stabileşte-ţi o limită de timp,în care vei termina de scris cartea şi un motiv pentru care o scrii.Astfel,te vei ajuta singur să devii mai motivat.Scrie.
-Scrie.
-Scrie.
-Nu neglija scrisul.
-Scrie.








Am câştigat acum ceva timp cartea asta :  Cum se scrie un bestseller
Şi m-a ajutat destul de mult.Regulile de bază de mai sus sunt desprinse din carte,doar că acolo le găsiţi mult mai detaliate.
De asemenea,am urmărit un curs online pe youtube numit : How To Write a Book ASAP
E în engleză,dar tipul vorbeşte foarte ok şi destul de rar.Nu am urmărit toate videoclipurile,dar din ce am văzut până acum,mi se pare de mare ajutor.

Dacă cineva şi-a propus să scrie ,putem face o mică întrecere.De fapt,nu ştiu dacă să o numesc întrecere sau nu.Ceva de genul,ne stabilim perioada de timp şi trebuie să terminăm de scris în acest interval.Lăsând editatul de-oparte.Cred că aşa va creşte şi motivaţia mai mult şi poate mai împărţim şi câteva sfaturi .Mai ales când vine vorba de blocaje.

Eu,de exemplu,m-am apucat de scris pe : 28.06.2013 şi am de gând să termin pe 07.09.2013 .Poate chiar mai devreme.Minimum 600 de cuvinte pe zi.Aşa că,multă baftă şi vouă !

P.S. : Nişte sfaturi şi citate interesante le găsiţi pe pagina asta de facebook : Writers Write


Vă pup !
Multumesc Amina pentru noua semnătură :3 !


8 comentarii:

natașa spunea...

Ohoo, scrii o carte? Cât de frumos! Succes și abia aștept să primesc un volum semnat, da? ^^
Bune sfaturi, eu nu voi reuși vreodată să public vreo carte, dar îmi place să scriu atunci când am prea multe idei în cap...

emy spunea...

Volum semnat pentru Anca- notat <3
As vrea sa citesc si eu ceva scris de tine.Cand ai timp si chef,trimite-mi ceva pe email daca vrei :o3

Bianca spunea...

Mult-mult succes!:D
Nu ne spui şi nouă despre ce e vorba?:)
Noi vom fi printre primii care îţi vor citi cartea, te asigur!:D
Mulţumim pentru sfaturi, sunt chiar utile.

emy spunea...

Multumesc mult ! Cand ma intreaba oamenii despre ce scriu ,sunt gen : Pokerface. :))
Tot ce pot sa spun e ca-i o poveste de dragoste.Bineinteles,implica si drama.Cand voi scrie mai mult,voi posta putin din primul capitol.Multumesc pentru sustinere ! >:D<

LoStInDr3aMs spunea...

uhu...imi place ca esti foarte motivata!!!sfaturile sunt foarte bune,sper ca ai sa le respecti si ca in septembrie,sau cand vei termina sa ne oferi si noua detalii despre carte,si despre cum a fost viata de scriitor!vreau sa invat de la cei mai buni ;)
si bineinteles vreau si eu un autograf ;;) sa nu ma uiti ;)

Ştefana Alexandra spunea...

Bine ar fi dacă le-aş urma, eu sincer mai greu cu asta :))

Vero spunea...

De ce n-ai incercat NaNoWriMo? Chiar daca e numai pentru o luna, ti se pare ca (,) cuvintele curg foarte usor si eu in fiecare zi am depasit media de 1.671 de cuvinte (sau cat naiba era). Si ai sa vezi ca acolo sunt mai multi cu tine pentru incurajare si toate dracoveniile.

Iuliks spunea...

Uhh multă baftă la scris cartea:D
Când o termini să ne-o prezinți și nouă please!:o3 Sunt tare curioasă ^_^:D