luni, 5 martie 2012

Blestemul Focului- Recenzia Mea



Lilly Parker,o adolescenta ca oricare alta,este trimisa de parinţii ei la şcoala de fete Sfanta Sofia din marele oraş Chicago.Acolo, intâlneşte gaşca fiţoaselor care par să o cam ia peste picior şi pe Scout,noua ei cea mai bună prietenă.În timp ce Scout umblă noaptea prin subteranul oraşului Chicago luptându-se alături de ceilalti Adepti cu aşazişii Secerători – cei care fură sufletele adolescenţilor şi se hrănesc cu acestea- Lilly o urmăreşte şi este întâmplător lovită de Blestemul Focului,aruncat de Sebastian,unul dintre Secerători.După ce pe spatele ei apare o Pată Întunecată-semn al purtătorilor de magie- si dupa ce ceilalti Adepti o resping din gaşca lor,Lilly află că de fapt părinţii ei o minţiseră de când se născuse.Ei nu au aceeaşi profesie pe care o ştia Lilly şi ,aparent,încearcă să ascundă adevarul fată de ea pe cât de mult posibil.Să fi avut oare legătură cu magia?Părinţii ei stiau de magie?Pe când ea încearcă să afle adevărul,dintr-o dată,se vede fără prietena ei cea mai bună.Aceasta este luată ostatică de Secerători,iar ea,Lilly,trebuie să îi convingă pe ceilalti Adepţi să o ajute să o salveze pe Scout.Cu o mare putere de convingere,Lilly porneşte într-o misiune de salvare,cu Adepţii alături de ea.În timpul luptei cu Secerătorii,în care era clar că nu aveau nicio şansă,protagonista se regăseste într-o situatie complet intoarsă pe dos.Acum poate manca sufletele inamicilor!Şi in acest fel,îi salvează pe toti si intră şi in Grupul Enclavei Trei.



Părerile mele :

Mi-a plăcut şi nu prea.De ce? Mi-a plăcut în primul rând spaţiul acţiunii – şcoala Sfânta Sofia- descrierile legate de spaţiu m-au încântat categoric.Apoi,mi-a plăcut felul cum Adepţii alergau prin diferite tuneluri subterane şi se luptau cu Secerătorii.Acţiunea era bine conturată in acele momente,foarte puţine momentele insă,fapt care indică un motiv pentru care nu prea m-a incântat cartea.Mai simţeam nevoia câteodată să mă cufund in sentimentele lui Lilly,ceea ce nu s-a prea întâmplat la mine.A fost bine caracterizat prin ‘un strop de romance’.Pe lângă acestea,cartea a fost în regulă.Posibil să citesc şi volumele următoare.
Coperta e super Ok...se potriveste de minune cu continutul.
Personajele: Mai bune nici ca se puteau.Mary Katherine m-a enervat cel mai mult insa,avea un comportament care o facea pe Lilly sa se simta ultimul om x_x...ei,pana cand i-a sarit si lui Lilly tandara ,hehe.
Modul de scris al autoarei mi s-a parut si el in regula pentru cartea aceasta.Mi-a placut cam tot,exeptand faptul ca sentimentele lui Lilly nu erau foarte puternice-sau as mi s-a parut mie.

Nota mea: 4/5
Keep writing Chloe! :D


post signature

16 comentarii:

Diana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Shadowbooks spunea...

Abia astept sa o citesc si eu, cei de la libris o expediaza maine, abia astept sa ajunga :D
blog: http://shadowbooks.wordpress.com

emy spunea...

@Katherine,
ceea ce ai postat tu este de pe blogul "Nihara's World of Books",deci nu sunt cuvintele tale.Imi pare rau,dar daca vrei sa mai participi trebuie sa vii cu propriile tale pareri.

Emy.

Only Books spunea...

Imi place foarte mult recenzia ta:). Pare interesanta cartea:D.

Dee.

Alexandra Ioana spunea...

geniala recenzie
imi place la nebunie
felicitari pentru ea >:D<
la cat mai multe recenzii bune

Clau spunea...

bravo si mie imi place recenzia facuta de tine,ai spus si partile bune si pe cele rele,exact asta trebuie facut.Felicitari xD

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Imi place mult recenzia :) Sunt foarte, foarte, foarte dragute chenarele acelea.
Imi place mult coperta, si ma bucur ca editura LEDA n-a schimbat design-ul. Sunt curioasa cum va arata cea de la Hexbound.
Hm, seamana putin cu S. Gomez fata de pe coperta :-?

emy spunea...

Multumesc! :*
Ma bucur mult ca va place :)

Unknown spunea...

Nu am citit inca aceasta carte, insa vreau sa o fac. Dupa parerea mea singurul lucru care(nu chiar ma deranjeaza) incepe sa strice armecul unei carti este ca toate au la baza trimiterea copiilor la scoli private sau tabere de reabilitare. Probabil ca odata ce acesta baza a incantat mii de adolescenti, foarte multi autori au preluat ideea. Descrierea carti ma atrage si am auzit foarte multe pareri bune despre ea, deci as vrea sa o am in biblioteca.

Diana spunea...

Mi se pare o carte destul de interesanta. Seamana foarte mult din descriere cu seria Fortele raului absolut unde exact ca aici o fata este trimisa la o scoala (senatoriu) unde afla ca toti ceilalti copii au puteri speciale. La fel ca aici pleaca in cautarea unei prietene, in F.R.A cautarea tatalui celor doi baieti.
Pe vreme ce trece puterile protagonistei cresc in cele doua carti. Exista o gasca in ambele serii...si multe altele asemanari.
Dupa parerea mea cele doua serii sunt aproape la fel exceptand puterile personajelor.

mihaela spunea...

felicitari pentru recenzie,imi place la nebunie coperta xD si din cate se pare merita citita

paula spunea...

Inca nu am citit cartea ,dar dupa cum ai spus tu pare interesanta.O s-o citesc.Continua tot asa .Bafta!!!!

Cipryan spunea...

a fost draguta cartea si atat.Nu m-a tare convins sa citesc si urmatorul volum...

Timea spunea...

nu am citit cartea insa multi spun ca e foarte interesanta,nu de mult insa am aflat de la un prieten ca este putin plictisitoare...totusi de curiozitate as citi cartea :)

c spunea...

Ma declar fana a tinerilor din Enclava 3.
Personajele sunt interesante si bine conturate, iar Scout si Lily reprezinta prietenia adevarata. Desi nu se cunosteau de mult, Lily a fost indeajuns de curioasa sa o urmareasca pe Scout in acea seara, pricopsindu-se cu blestemul focului de la Sebastian.
Daca in prima parte l-am considerat smintit si diabolic ( si ciudat, avand in vedere ca a ajutat-o dupa ce Scout a fost rapita), in partea a doua am inceput sa il plac din ce in ce mai mult. Misterul pe care il emana m-a facut sa-l combin cu Lily instantaneu. Nu zic ca Jason nu e interesant si toate cele, dar parca nu e tipul ala ideal pe care l-ai vedea cu eroina cartii. Nu stiu...asta este parerea mea.
Si mai e si Garcia. Oh, doamne, el si Scout sunt hilari. Felul in care se contrazic e al naibii de amuzant si ar face un cuplu asa de draguut <3
Cartea a fost draguta si actiunea la fel, insa nu este cine stie ce. Nu e neaparat sa lecturezi si volumul doi ca sa iti dai seama ca aceasta carte este doar o lectura pentru a-ti ocupa timpul liber.

Simina spunea...

Mi-a placut foarte mult acest volum^^ Am citit si celalalte 2 carti si pot sa spun ca mi-as dori sa citesc si alte carti scrise de aceasta autoare!!