luni, 16 aprilie 2012

Interviu cu Dara Dyllin ! (:

 Hey,neata :) Dupa ce ieri am publicat prezentarea cartii Enemy through the gates,scrisa de Dara Dyllin,si in acelasi timp am oferit ca premiu cartea in format e-book,astazi m-am trezit cu un mail de la autoare in care era atasat...ghiciti ce ??? da,raspunsurile la interviul pe care a fost de acord sa il completeze :) Mai jos veti gasi mai multe informatii despre autoare,si desigur,interviul. =]

Apropo cititori,nu uitati de concursul de creatie pe care il desfasuram pe blog , tot ce trebuie sa faceti este sa compuneti o poveste de minim o pagina pornind de la citatul scris de Emy. Mai multe detalii gasiti AICI . Aveti timp pana pe 27 aprilie sa trimiteti povestea prin email la fantasy.readers@yahoo.com  !!! Punem la bataie cartea Cele 13 motive :).



Despre autoare

- Dara T. Dyllin a fost nascuta si crescuta inPittsburgh,Pennsylvania.Acum traieste in Nashville,Tennessee , impreuna cu sotul sau si rasfatatul ei caine ciobanesc german.Cartea Enemy through the gates,fiind nuvela sa de debut,lansata pe 10 februarie anul acesta.Dara se recomanda a fi o persoana optimista,innebunita dupa ciocolata,adepta a sarcasmului,credincioasa,maniaca sci-fi si nu in ultimul rand o mare iubitoare de animale. :)

 ....si acum Interviuuuul :)

1. Care era visul vietii tale in copilarie ?
Cand eram copil imi doream sa fiu actrita.Ma costumam in diferite personaje in fiecare zi si nu ma schimbam pana se facea ora de culcare.Obisnuiam sa imi innebunesc parintii pentru ca vroiam ca ei sa se joace impreuna cu mine.Nu imi pasa de umanitatea mea,cateodata eram o pisica,sau un caine si asteptam ca mama sa imi serveasca masa pe podea.Aveam o imaginatie atat de bogata incat imi imaginam povesti pentru fiecare caracter in parte,nu eram un copil normal.

2.Ai un loc special unde scrii ? sau scrii oriunde ?
Nu am un loc special...doar sa fie un loc confortabil.Cum sa ma pot concentra daca nu ma simt bine,confortabil ?

3.Daca te-ai trezi intr-o dimineata si afli ca poti face o vraja,doar una singur,ce vraja ai face si de ce ?
Hmmm...ma pune pe ganduri.Poate as vrea sa inteleg toate lucrurile de stiut din lume.Apoi as putea sa fac orice imi doresc,deoarece , adevarata cunoastere este puterea.Ma gandesc la posibilitati,as putea gasi un leac pentru cancer.Sa stiu orice mi-ar permite sa ajut o multime de oameni,si imi place la nebunie ideea aceasta.

4.Ai si alt talent ,in afara de scris ?
A avea un pic de sarcasm,se pune ?? (hehe) Umm..sunt o persoana foarte creativa,scriu(nu doar carti,ci si poezii si melodii) , desenez,pictez.Sunt buna aproape la orice,dar scrisul mi se pare adevarata mea menire,pot crea lumi diferite,spre deosebire de desen,unde te limitezi doar la plasa din fata.

5.Cum ai decis sa scrii prima carte ? Ce te-a determinat sa scrii ? 
Am fost intotdeauna o scriitoare,pot spune,fie ca era vorba de scurte povestiri,poezii sau melodii.Am facut pasul spre romane cand scrierea de versuri nu ma mai satisfacea in mod creativ.Cand scrii o melodie,este ca si cum ai crea o scurta versiune a ceea ce este in mintea ta.Atunci am decis sa trec la ceva mai de amploare,am vrut sa imi conturez personajele prin povesti unice,acest lucru nefiind posibil in cateva versuri.Toate ideile imi vin din visuri.Cateodata este doar un simplu personaj sau o scurta prezentare pentru poveste.Dar odata ce am acea "sclipire de moment" totul pare sa se lege.In cazul "Enemy through the gates",am visat ca eram P.J,in ceea ce este acum scena de inceput a cartii mele,da este visul meu :).A doua zi,prezenta lui P.J ma "bantuia" si pana seara aveam deja scrise primele capitole din carte.

6.Sa presupunem ca ai un bilet spre Tara minunilor - Wonderland.Pe cine ai vrea sa intalnesti acolo si care e prima ta prioritate ,odata ajunsa acolo ?
Nu prea stiu care ar fi prioritatea deoarece asta depinde de starea de spirit in care ma aflu,dar cu siguranta as vrea sa il intalnesc pe sotul meu acolo,pentru ca,ei bine...m-am maritat cu el pentru un motiv.

7.Ce sfat poti da fanilori tai din Romania ?
Acest sfat este pentru toti in general,intotdeauna sa fii sincer cu tine insuti.Nu te teme sa fii mai individual si sa stai departe de multime.E mai bine sa fii considerat ciudat , decat normal, pentru ca normal,uneori poate insemna plictisitor :)

15 comentarii:

mayabijoux spunea...

ati primit o leapsa de la mine
http://ieatthebooks.blogspot.com/2012/04/leapsa.html
o sa revin putin mai tarziu sa citesc interviul :D

-D- spunea...

raspunsurile la 6-7 sunt foarte profunde .
Dragut ca s.a gandit la sotul ei, intai de toate si foarte bun sfatul la ultima intrebare cam toti ar trebui sa tina cont de el, foarte frumos spus.

Unknown spunea...

ce originale sun raspunsurile:>..mai ales la intrebarea 5.imi place raspunsul

blog spunea...

Hi Everyone!

I was told that it didn't matter that my comment would be in English...see if I had a knowledge of everything then this wouldn't be an issue! Iol I really appreciate all of you that have taken the time to read my interview & to comment. I hope it translated well. :)

~D.T. Dyllin

emy spunea...

Hello Dyllin!
I just love your answers :)-you made them be so sound :).We apreciate your work-writing,'cause we are in love with every book...
Best wishes,
Emily.

mayabijoux spunea...

foarte frumos interviul!!! si e tare interesanta ideea de a scrie o carte dupa visele pe care le ai. si sunt de acord cu ea, ca e mai bine sa fii considerat ciudat!!!

blog spunea...

Emy...Thank you making me feel welcome on this blog! Actually thank everyone for making me feel welcome! Big Hugs! :)

~D.T. Dyllin

emy spunea...

Kisses!
I've always admired the authors.I have never managed to write a book,even if I'm 14 years old :).
I really really wish to write one.In fact,I have written a little,but I always give up.I write 10 ideas in 10 words,and it's not alright.Not at all.I don't know what to do .I still try x.x.Maybe I'm not old enough.Maybe.

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

"E mai bine sa fii considerat ciudat decat normal" <3 Ce dragut!

blog spunea...

Emy,
Give it time. I wasn't writing novels when I was fourteen either. I didn't have long enough of an attention span. If it's something that you really aspire to do, then one day the right inspiration will come to you to make that dream possible. Because it's supposed to be fun! :)

~D.T. Dyllin

emy spunea...

Thank you so much! I really needed an advice :),especially from someone like you :).
I think I will remain on little stories until my inspiration comes for real .And...I will try to do my best :) !
Thanks again!

P.S.: I can't wait to finish reading your book!So far,I'm in love with it!And I know I will love it until I reach the last page ;).

blog spunea...

Glad I could help! :)

~D.T. Dyllin

Simona spunea...

Mi-a placut interviul. Frumoasa intrebarea 6 :D

emy spunea...

:D

Unknown spunea...

Imi place ca autorii isi fac timp si pentru cititori. Foarte frumos interviul!