sâmbătă, 9 iunie 2012

Fractured Light - recenzie :)

Ok,ok am revenit cu recenzia cartii Fractured Light pe care am prezentat-o anterior,deci adoooor cartea asta,poate exista posibilitatea sa apara si pe la noi,cine stie :-? ..deci sa-i dam bice =)) la recenzie,desigur :




Fractured Light
Rachel McClellan
Data aparitie : 8 februarie, 2012




...cum sa incep ?! pai zic in primul rand sa va prezint personajele.Llona este personajul principal,are numai 17 ani si este o fiinta a luminii, supranumita Aura.Mai sunt si personajele secundare,printre care se numara Matt,care infiinteaza un club de lectura <3,apoi este Christian,Si May - prietena cea mai buna...mai exista si matusa Sophie...ah si sa nu uitam de profesorul de mate,    mr. Steele,de care Llona este fascinataaa.

Dupa ce mama ei este ucisa de catre Vykens,(vampiri) si tatal sau moare tragic,Llona se muta impreuna cu unchiul sau Jake.Desi la inceput Llona nu prea este prea "bagata in seama" pe la liceu,curand lucrul acesta incepe sa se schimbe.Intra intr-un club de lectura alaturi de Matt,il cunoaste pe Christian de care se indragosteste nebuneste si viata ei pare sa fie pe drumul cel bun,numai ca sunt mici probleme,vampirul care a ucis-o pe mama ei,a venit dupa ea...

Incep sa se intample lucruri destul de ciudate,pantoful unei femei ucise cu o noapte inainte este gasit in fata casei ei,alta situatie cand isi gaseste masina plina de sange in parcarea scolii , toate aceste lucruri facand povestea,sa-i zicem mai plina de suspans...Desi incearca sa nu ia in considerare aceste lucruri , totusi ele sunt un semn.

Fiind o fiinta a luminii,Llona beneficiaza de o energie absoluta in serile cu luna plina,acest lucru facand-o foarte puternica.In mijlocul unei petreceri Llona cade in apa inghetata,pentru cateva clipe pierdandu-si cunostiinta,fiind intr-o stare de coma...ea este salvata de catre Christian si mr. Steele.Dupa acest incident,Llona afla ca sunt anumite lucruri pe care nu le stie,si anume Christian este "ingerul" ei pazitor,menit sa o fereasca de Vykens.Lucrurile incep sa devina mai "periculoase",este vizitata de Vykens acasa aproape in fiecare noapte,si nu se simte in siguranta.

Ajutata de Christian,Llona invata sa-si foloseasca puterile Luminii si totodata reuseste sa il omoare pe Vyken,care guess what ?! era profesorul de mate :)) Povestea este mult mai plina de suspans,as fi vrut sa va povestesc tot dar nu pot :)) ... in final cartea se termina cu Llona si May,prietena cea mai buna care se dovedeste a fi o fiinta a focului :) ,cele doua se vor duce impreuna la Academia Lucent din New York unde vor invata alaturi de alte fiinte ale luminii/focului...siii Llona va fi impreuna cu Christian,in ciuda tuturor regulilor impuse de academie. 

De-abia astept si volumul 2,imaginati-va,o scoala de fete cu puteri,in mijlocul orasului New York,eh cum suna astaaa ?:) Nota pe care o acord acestei carti nu poate fi mai mica deee :


12 comentarii:

Sabryy spunea...

Frumoasa recenzie :) Sper sa ajunga si pe la noi :>

-D- spunea...

Frumoasa recenzia!
Si foarte captivanta, coperta frumoasa;x ce sa mai "sa.i dam bice:))" By clau
Imi plac foarte mult stelutele de la sfarsit sunt foarte sic:>

Ştefana Alexandra spunea...

Cât de tare! Sper că o să apară şi la noi, dacă nu paote o găsesc măcar în format electronic sau pe la biblioteca asachi de la noi din iaşi sau la cealaltă:-? Oricum e super. Deşi e ideea de îngeri care mai apare, faza cu îngerul păzitor şi cu "copilul" lui :)) ca în Îngerul Nopţii, dar aici apar şi vampiri, iar treaba e mai complicată. Eh :))

Clau spunea...

exact,mi.a dat impresia de ingerul noptii <3,dar intr.adevar,aici lucrurile sunt mai complicate

Ştefana Alexandra spunea...

Bine că nu sunt singura care are impresia asta :)) De unde iei cărţile în engleză, Claudiu?

Clau spunea...

da,sunt in engleza,le primesc de la autori pt recenzie :)

Anonim spunea...

Frumoasa recenzia :) . Imi doresc cartea asta de o eternitate :)) .. nu stii unde as putea sa o gasesc ? Stii vreun site sau cv ?
Oricum scrii frumos imi plac recenziile tale :D .

Clau spunea...

pff,din cate vad nu e nici pe Libris :( , dar poti sa o comanzi de pe amazon si iti vine acasa cam in 2-3 saptamani :-? , multumessc :)

Ştefana Alexandra spunea...

Eşti o persoană norocoasă Claudiu :)) Aş vrea şi eu aşa o şansă ;))
Ştii cumva dacă aş avea vreo şansă să găsesc cartea asta la vreo bibliotecă sau librărie din Românănia? :-? Cam cât are de când e apărută?

Clau spunea...

e aparuta pe 8 februarie :) nu stiu daca o poti gasi prin Romania,dupa cum am spus si mai sus,poti sa o comanzi de pe Amazon.com :)

Law spunea...

chiar imi place cartea:)
fiinta a luminii?nu am mai citti de asa ceva niciodata..
mi-ar placeasa apara si la noi:D

black angel spunea...

Braovo pentru recenzie:)
Coperta este bestiala!!!