marți, 20 august 2013

Legile Atractiei- Recenzie

Hei.

Cât timp am fost la mare, am avut ocazia să citesc "Legile Atracţiei" de Simone Elkeles, volumul doi din "Chimie Perfectă". A fost drăgut că am putut citi pe plajă, exact cum mi-am dorit.
Ce să spun? Mi-a plăcut mult mai mult primul volum. Nu ştiu, ori eram eu mai uşor de impresionat atunci, ori pur şi simplu a doua carte nu-i la fel de bună. Oricum, nu aş spune nici că a fost groaznică. Nu. A fost o lectură uşoară, pe care am parcurs-o în câteva ore. O poveste de dragoste cu şi pentru adolescenţi. Adolescenţi care nu ştiu ce vor şi nu ştiu ce simt.
Personajele nu mi s-au părut cine ştie ce, nu au prea fost individualizate. Să fi fost Kiara diferită de Brittany, din prima carte. Dar mă aşteptam ca şi fraţii Feuntes să fie diferiţi între ei. Pe naiba. Carlos a fost la fel ca Alex. Poate un pic mai rebel, dar tot pe acolo.
Povestea a fost asemănătoare, aş fi vrut să aibă momente care să mă ţină în suspans, dar nu prea au fost. A ! De fapt, au fost momente în care mă aşteptam la mai multe scene între Carlos şi Kiara, care au apărut cam târziu. Şi mi se pare că au început să-şi spună "Te iubesc" cam prea devreme, având în vedere că n-au fost cine ştie ce scene între ei. În fine.
Acţiunea în sine a fost uşoară şi parcă nici nu te aşteptai să se întâmple ceva spectaculos.
Finalul nu a avut niciun fel de impact asupra mea. A fost un happy end, iuhuuu. 
Ce mi-a plăcut? Unele replici şi puţinul umorului lui Tuck, homosexualul. Şi scenele cu Alex şi Brittany, care mă bucur c-au apărut. Nu ştiu ce să sper pentru următoarea carte, dar să vedem.

Nota: 3 din 5

Dacă aveţi ocazia să o citiţi, puneţi-o a doua pe listă.

2 comentarii:

Bianca spunea...

Am citit şi eu cartea şi i-am dat 4 din 5. Mnea, nu prea mă pricep în materie de cărţi de genul ăsta, aşa că am fost destul de îngăduitoare. E, evident, o carte... mai puţin spectaculoasă.

Ştefana Alexandra spunea...

Cartea a doua? Eu am citit prima carte şi nu prea mi-a plăcut.
Am văzut trailerul al cartea a doua şi mi s-a părut ok, deşi nu ştiu ce să spun...